Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.1221

Λιβύη: Ρουκέτες κτύπησαν ξενοδοχείο στο κέντρο της Τρίπολης

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ρουκέτες έπληξαν πολυτελές ξενοδοχείο της Τρίπολης το πρωί, επίθεση για την οποία η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Εθνότητας (ΚΕΕ) επέρριψε την ευθύνη στον αυτοαποκαλούμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της Κυρηναϊκής, οι δυνάμεις του οποίου διεξάγουν από τις αρχές Απριλίου επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να καταλάβουν την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Το υπουργείο Εσωτερικών μεταφόρτωσε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από δωμάτιο του ξενοδοχείου Rixos που έχει υποστεί ζημιές. Στο ξενοδοχείο βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση βουλευτών που εναντιώνονται στον Χάφταρ.

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Χάφταρ διέταξε τα στρατεύματά του να κυριεύσουν την πρωτεύουσα, έδρα της ΚΕΕ, την 4η Απριλίου. Ωστόσο οι δυνάμεις του δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις αμυντικές θέσεις των παραστρατιωτικών που δηλώνουν πίστη στην ΚΕΕ και η κατάσταση στα μέτωπα έχει περιέλθει πρακτικά σε αδιέξοδο εδώ κι εβδομάδες.

Οι μάχες εκτυλίσσονται κυρίως σε νότια προάστια της πρωτεύουσα της Λιβύης. Το ξενοδοχείο που επλήγη όμως βρίσκεται πολύ πιο κοντά στο κέντρο της Τρίπολης, σε μικρή απόσταση από το συγκρότημα που αποτελούσε άλλοτε κατοικία του Μουάμαρ Καντάφι, το καθεστώς του οποίου ανατράπηκε το 2011.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required