Γενικός Δείκτης:766.64-0.92%
EUR/USD: 1.16

Καμμένος: Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μία μόλις ημέρα πριν την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικό του εταίρο, Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος έκανε δηλώσεις τόσο για τις σχέσεις τους όσο και για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από τους Τούρκους.

Ο κ. Καμμένος έκανε τις δηλώσεις μετά την αθώωσή του από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης, όπου δικαζόταν για το κάλεσμα σε πολίτες να λιντσάρουν τον Χρήστο Πάχτα.

«Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση, μια σχέση πολιτική, που βασίζεται σε αρχές και στην δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα» είπε ο κ. Καμμένος και εξήγησε ότι ο καθένας έχει την πολιτική του αυτονομία και συγκυβερνούν, για να κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό.

«Η σχέση αυτή σε όλη αυτή την διαδρομή θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια έντιμη και και δημόσια σχέση και ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι» είπε ο κ. Καμμένος και χαρακτήρισε ψευδές το δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», που περιέγραφε καβγά ανάμεσα στον ίδιο, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά.

«Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επέμεινε στον χαρακτηρισμό «όμηροι» για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν και κρατούνται από τους Τούρκους στις Καστανιές Έβρου.

Η δίκη και η αθώωση για την προτροπή «λιντσάρετε τον Πάχτα»

Όσον αφορά στη δικαστική απόφαση αθώωσης του κ. Καμμένου, πρόκειται για την υπόθεση της δημόσιας προτροπής προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, τον Σεπτέμβριο του 2013. Είχε προηγηθεί ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως.

Το δικαστήριο χαρακτήρισε «πολιτική έκφραση» την προτροπή «λιντσάρετε τον Πάχτα», στην οποία είχε προβεί ο κ. Καμμένος, με αφορμή την ένταση που είχε δημιουργηθεί για τα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσιάστηκε ενώπιον του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου με την κατηγορία της προτροπής σε τέλεση αδικήματος. Ο ίδιος ζήτησε να ανοίξουν οι φάκελοι της Δικαιοσύνης για την Ελληνικός Χρυσός, ενώ κατηγόρησε τον πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, ότι έλαβε από την εταιρεία 11,6 εκατ. ευρώ, «για να διαμορφώσει κλίμα στον κόσμο».

Η υπεράσπιση υποστήριξε νωρίτερα πως δεν πρόκειται για δημόσια προτροπή, καθώς ο κ. Καμμένος είπε την επίμαχη φράση μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, μιλώντας σε συζήτηση που είχε με πολίτες.

πηγή: protothema.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required