Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Βαρβιτσιώτης: Πρωτοφανής η επιβολή ΦΠΑ στη ναυπήγηση πλοίων

  • ( UPD -14/06/2018 14:48 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Την «πρωτοφανή επιβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στη ναυπήγηση πλοίων» , αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι, ενώ ήδη από την 1η Απριλίου του 2018 επιβαρύνθηκαν με ΦΠΑ ορισμένες κατηγορίες πλοίων που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, σε νέο προσχέδιο απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ορίζεται ρητά ότι σε όσα πλοία δε διενεργούν δραστηριότητα κυρίως στην ανοιχτή θάλασσα δε θα χορηγούνται απαλλαγές «από το ΦΠΑ παράδοσης και εισαγωγής πλοίων, καθώς και από το ΦΠΑ παράδοσης ή εισαγωγής αντικειμένων και υλικών που προορίζονται να ενσωματωθούν ή να χρησιμοποιηθούν κατά τον εφοδιασμό τους».

Όπως υπογραμμίζει ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας, ΦΠΑ θα επιβάλλεται, από εδώ και στο εξής, «σε συγκεκριμένους τύπους πλοίων, που κατασκευάζονται στην Ελλάδα και πλέουν αποκλειστικά στα ελληνικά ύδατα λ.χ. μικρά φέρι μποτ, παντόφλες, ημερόπλοια κ.ά.», αλλά και σε πλοία που πραγματοποιούν συγκεκριμένους πλόες (π.χ. Σαρωνικού και Αργολικού).

Κλείνοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ερωτά για τις πρωτοβουλίες που θα λάβουν, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις στον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required