Γενικός Δείκτης:712.250.57%
EUR/USD: 0

Δικαίωση Γιάννη Μίχα για τα ναυπηγεία

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οκτώ χρόνια πέρασαν για να αποφανθεί η Δικαιοσύνη με αμετάκλητο βούλευμα ότι δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις για να στηριχθεί κατηγορία εις βάρος του τέως Νομάρχη Πειραιώς Γιάννη Μίχα και της τότε Αρχής για την υπόθεση των Ναυπηγείων και της ύποπτης όπως είχε χαρακτηριστεί από μερίδα του Τύπου προώθησης της Γερμανικής Κοινοπραξίας Ferroostaal – HDW προκειμένου αυτή να αποκτήσει τα Ελληνικά Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ) και τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων έναντι των ανταγωνιστών τους.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το υπ’ αριθμ. 856/2018 αμετάκλητο πλέον βούλευμά του έκρινε ότι δεν υπάρχουν όχι απλώς επαρκείς, αλλά καθόλου ενδείξεις για να στηριχθεί η σε βάρος μου κατηγορία, για μια σειρά από πράξεις που είχαν αποδοθεί.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Μίχας σε ανακοίνωση του «η προσπάθεια πολιτικών, και όχι μόνον, αντιπάλων μου να με εμπλέξουν-με απώτερο σκοπό την παραπομπή μου – στην πολύκροτη υπόθεση της προμήθειας από την πατρίδα μας γερμανικών υποβρυχίων, εκσυγχρονισμού των ήδη υπαρχόντων και προώθησης των συμφερόντων της Γερμανικής Κοινοπραξίας Ferroostaal – HDW προκειμένου αυτή να αποκτήσει τα Ελληνικά Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ) και τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων έναντι των ανταγωνιστών τους, απέτυχε παταγωδώς.

»Όλοι εκείνοι που προσπάθησαν μεθοδευμένα να χειραγωγήσουν την ζωή μου και στόχευαν τον ηθικό & πολιτικό μου αφανισμό εισέπραξαν την απάντησή τους γιατί με την συνδρομή της Ελληνικής Δικαιοσύνης κατάφερα να πάρω την ζωή μου πίσω. Παρά το γεγονός ότι διανύουμε περίοδο κοινωνικής αποσύνθεσης και γενικευμένου αμοραλισμού, με κυρίαρχη την ηθική του συμφέροντος, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα στην ελληνική κοινωνία, ισχυρές εστίες αντίστασης που αγωνίζονται να εξαλείψουν το κακό ή τουλάχιστον να το περιχαρακώσουν σε θύλακες μικρής εμβέλειας.

»Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον συνήγορο μου κ. Θ.Παναγόπουλο που ήταν από την πρώτη στιγμή κοντά μου & να υποσχεθώ σε αυτούς που με πίστη στάθηκαν πλάι μου ότι θα εξακολουθήσω να δίνω και το δικό μου παρόν, όπως μέχρι σήμερα έπραξα, έχοντας οδηγό μου το όραμα μιας κοινωνίας στην οποία θα ευημερούν οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί, και η οποία θα εναρμονίζει τις αντιθέσεις με την εκατέρωθεν συνείδηση των ορίων και της ευθύνης, στο βαθμό των δυνατοτήτων μου».

Θα πρέπει να τονίσουμε πως εκτός των άλλων απαλλάχθηκε με την ίδια απόφαση και ο τ. Αντινομάρχης Σταύρος Μαρκάτος.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required