Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1211

Συμφωνία των Πρεσπών: Εισηγήσεις για διαγραφές δέχεται η Φώφη Γεννηματά

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Το ΚΙΝΑΛ δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενημέρωσε το επικοινωνιακό επιτελείο του Κινήματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Παύλος Χρηστίδης και ο γραμματέας Επικοινωνίας, Σταμάτης Μαλέλης εξέφρασαν την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη κομματικής πειθαρχίας και πως δεν πιέζεται κανένας για τη στάση που θα τηρήσει.

«Όταν ορισθεί η συζήτηση στη Βουλή για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να αποφασίσει συντεταγμένα» σημείωσαν.

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους.

Ουιαστικά οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά δημιούργησαν μία γκρίζα ζώνη που θα επιτρέψει στον Θανάση Θεοχαρόπουλο να μετακινηθεί από το «ναι» στην αποχή ή το παρών.

Από εκεί και πέρα όποιος επιλέξει να στηρίξει την κυβέρνηση είναι προφανές ότι μπορεί να βρεθεί και εκτός Κινήματος. Η Φώφη Γεννηματά δέχεται εισηγήσεις ακόμη και για διαγραφές, καθώς η χώρα εισέρχεται στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές.

«Ο κ. Κρεμαστινός θα εναρμονιστεί με την απόφαση της ΚΟ και της προέδρου»

Πάντως, λίγο νωρίτερα «πονοκέφαλο» είχε προκαλέσει η τοποθέτηση του Δημήτρη Κρεμαστινού, που ανέφερε ότι υπάρχει περιθώριο διαλόγου ανάμεσα σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να τεθεί στην ΚΟ και να στηριχθούν οι αποφάσεις της πλειοψηφίας.

«Ο κ. Κρεμαστινός θα εναρμονιστεί με την απόφαση της ΚΟ και της προέδρου» τόνισαν ο κ. Χρηστίδης και ο κ. Μαλέλης.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή παρέμβαση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, πηγές της Χαριλάου Τρικούπου σημείωσαν ότι «χτύπησε» το καμπανάκι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη Δημοκρατία, ενώ υπογράμμισαν ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι η ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης και δεν έχει να φοβηθεί από τυχοδιώκτες και υπολείμματα άλλων κομμάτων. «Είναι το δέος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ» τόνισαν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κ. Γεννηματά βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με στελέχη που είναι αποστασιοποιημένα από τις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και πρόκειται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών. «Η διαδικασία που ξεκίνησε πρίν δύο χρόνια είναι ανοιχτή για όλους» ανέφεραν τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου του Κινήματος Αλλαγής.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι προγραμματίστηκαν δύο εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, στις 5 Φεβρουαρίου στη Χίο όπου γεννήθηκε και στις 31 Μαρτίου στη Σύρο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required