Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1208

Συμφωνία των Πρεσπών: Κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» καταγγέλλουν και οι ΑΝΕΛ!

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σύμφωνα με τον Νίκο Μαυραγάνη, εάν η Συμφωνία λάβει την αρνητική ψήφο της επιτροπής, τότε ακυρώνεται και δεν μπορεί να συνεχίσει στο τελικό στάδιο της Ολομέλειας. Ο ίδιος επικαλείται, μάλιστα, το άρθρο 71 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο νομοθετική εξουσία εχουν και οι επιτροπές της Βουλής.

Παράλληλα, οι ΑΝΕΛ, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, τώρα καλούν τα κομματα της αντιπολίτευσης σε εγρήγορση.

Να σημειωθεί πάντως πως η εμπλοκή οφείλεται στην κυβερνηση-«κουρελού», που προέκυψε μετα την ψήφο εμπιστοσύνης. Υπενθυμίζεται πως η κυβερνηση στηρίζεται πλέον σε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα 145 βουλευτων και σε έξι ανεξάρτητους.

Απο την άλλη πλευρά, οι επιτροπές της Βουλής στελεχώνονται με βάση την δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Αυτό σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ των 145 δεν έχει την πλειοψηφία των μελών των επιτροπών.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required