Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1217

Κακλαμάνης: Η ΝΔ θα συνεργαστεί μόνο με όσους ψήφισαν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών

  • ( UPD -19/01/2019 16:48 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

«Όποιος δεν ψηφίσει κατά της συμφωνίας των Πρεσπών δεν μπορεί να ευελπιστεί σε συνεργασία με τη ΝΔ είτε πριν είτε και μετά τις εκλογές. Είναι «κόκκινη γραμμή»» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και προσθέτει «έχουμε τα κοινοβουλευτικά «όπλα» που προβλέπουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της βουλής κατά τη συζήτηση και την ψηφοφορία για την επικύρωση αυτής της συμφωνίας. Θα τα εξαντλήσουμε όλα εάν χρειαστεί».

Αναφερόμενος στον χρόνο των εκλογών εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας «θέλει να πάει ως τον Σεπτέμβριο ώστε να εξαϋλώσει το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής και να κάνει τις εθνικές εκλογές με το δίλημμα Αριστερά - Δεξιά, πιστεύοντας ότι έτσι θα εγκλωβίσει τον ελληνικό λαό» και συμπληρώνει «το σχέδιό του μπορεί να ανατραπεί και οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν νωρίτερα μόνο σε μια περίπτωση: αν ο κ. Τσίπρας ολοκληρώσει την εντολή που έχει λάβει από τον κ. Τραμπ και την κυρία Μέρκελ, τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών όσο και για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ουσιαστικά θα έχει φέρει σε πέρας την αποστολή του και θα πάψει να είναι χρήσιμος σε Αμερικανούς και Γερμανούς».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υπογραμμίζει ότι το μεγάλο στοίχημα της ΝΔ είναι ισχυρή αυτοδυναμία και δηλώνει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να εκλεγεί πρωθυπουργός χωρίς δεκανίκια, γιατί άλλο προσκαλώ σε συνεργασία κι άλλο παρακαλώ για την επίτευξη αυτοδυναμίας».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required