Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1211

Σύγκρουση Άδωνι - Παπακώστα στη Βουλή

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Σύγκρουση για το άρθρο 86 του Συντάγματος και την ποινική ευθύνη των υπουργών είχε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αδωνις Γεωργιάδης με την Κατερίνα Παπακώστα. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε υποκριτική την συμπεριφορά της κυρίας Παπακώστα αναφορικά με την επίμαχη διάταξη, που μπαίνει σε τροχιά αναθεώρησης, υπενθυμίζοντας ότι ως βουλευτής της ΝΔ την είχε ψηφίσει.

«Η κυρία Παπακώστα χαρακτήρισε κατάπτυστο το άρθρο 86. Τα λεει αυτά, αν και παλαιότερα, ως βουλευτής της ΝΔ, την είχε ψηφίσει. Ερχεται τώρα και πουλάει λαϊκισμό, αντί να ζητήσει συγγνώμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, για να προκαλέσει την αντίδραση της αναπληρώτριας υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Ο προλαλήσας συνάδελφος πρέπει να γνωρίζει ότι, όταν υπερψηφίστηκε η συγκεκριμένη διάταξη που, από την σημερινή Βουλή, τείνει προς αναθεώρηση, εγώ ήμουν βουλευτής, εκείνος όχι. Να σεβαστεί την κοινοβουλευτική εμπειρία ενός ανθρώπου που αυτά που λέει τεκμαίρονται, ενώ τα δικά του συνήθως όχι» είπε η κυρία Παπακώστα αρχικά.

Και συνέχισε: «Εκείνη την περίοδο η ρύθμιση είχε φιλοσοφία να προστατευτούν οι υπουργοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως και ο βουλευτής για την κοινοβουλευτική του δράση. Όταν στη συνέχεια η ομιλούσα διαπίστωσε ότι το άρθρο αυτό εργαλειοποιήθηκε, ώστε με φαύλες μεθοδεύσεις να αλλοιώνεται το περιεχόμενο, έκρινα ότι έπρεπε να αλλάξει».

«Κάποιοι δημιουργούν εντυπώσεις, αλλά δεν ξέρουν την κοινοβουλευτική ηθική δημοκρατία και πώς λειτουργεί το κοινοβουλευτικό μας σύστημα. Λυπάμαι, είναι δικό τους πρόβλημα κι όχι δικό μου» κατέληξε η κυρία Παπακώστα.

 

Πηγή: protothema.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required