Γενικός Δείκτης:836.28-0.91%
EUR/USD: 1.1305

Καλογήρου: Η χρήση εκρηκτικών παραμένει κακούργημα - Πλημμέλημα η κατοχή

  • ( UPD -14/03/2019 14:28 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου


Αποστάσεις από το περιεχόμενο των νέων Ποινικών Κωδίκων επιχείρησε να πάρει ο κ. Μιχάλης Καλογήρου υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις ανήκουν στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί θα ληφθούν υπόψη ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση για τις μολότοφ λέγοντας ότι «καμία πρόταση δεν επιφέρει ή αλλοιώνει την προστασία της έννομης τάξης για κατοχή εκρηκτικών υλών. Η χρήση παραμένει κακούργημα. Αυτό που πλημμεληματοποιείται – σύμφωνα με την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής - είναι η κατοχή. Μάλιστα το κάνει πλημμέλημα που εκτίεται».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην Βουλή για την Συνταγματική αναθεώρηση αναφέρθηκε και στον σάλο που έχει προκληθεί για τις επιχειρούμενες αλλαγές στους ποινικούς κώδικες λέγοντας «οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές απαιτούν νομικό σεβασμό. Οι προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής δίνουν την εκκίνηση ουσιαστικού διαλόγου. Οι εργασίες θα συνεχιστούν λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της διαβούλευσης που δεν πρέπει να στρεβλώνεται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Θέματα που ήδη προβληματίζουν έχουν ήδη τεθεί στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές. Καμία πρόταση δεν επιφέρει αλλοιώνει την προστασία της έννομης τάξης για κατοχή εκρηκτικών υλών. Η χρήση παραμένει κακούργημα και αυτό που πλημμεληματοποιείται είναι η κατοχή. Γίνεται μάλιστα πλημμέλημα που εκτίεται».

 

Πηγή: protothema.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required