Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Παραιτούνται Ασημακοπούλου, Μάρκου, Μεϊμαράκης για τις ευρωεκλογές

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Την παραίτηση όλων των βουλευτών της ΝΔ, που θα θέσουν υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο στην εκδήλωση «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain».

Αύριο, ο κ.Μητσοτάκης θα συμμετάσχει, επίσης, και στην τελευταία σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να μην κάνει χρήση της διάταξης που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα και η οποία αίρει το ασυμβίβαστο.

Μέχρι τώρα απαγορευόταν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα έπρεπε να παραιτηθούν από τη θέση του βουλευτή.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει τη διάταξη ως φωτογραφική υποστηρίζοντας ότι αφορά τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δανέλλη και Κουντουρά, διότι πιθανή παραίτησή τους από τη θέση του βουλευτή θα σήμαινε και την απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας και θα παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή αμέσως μόλις προκηρυχθούν επισήμως οι ευρωεκλογές, ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή τους.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required