Γενικός Δείκτης:766.29-1.3%
EUR/USD: 1.1215

Γεννηματά για Λοΐζου: Δεν ήξερε ο Τσίπρας ποια έβαζε στο ευρωψηφοδέλτιο;

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στην παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ ότι εισέπραττε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά επισημαίνοντας ότι «από την από είχαμε ανατριχιάσει από τις προκλητικές δηλώσεις της για τα επεισόδια. Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; Ήταν γνωστό ποια ήταν η γυναίκα αυτή από πριν».

Σχολιάζοντας την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πάρει στελέχη από το ΚΙΝΑΛ, η επικεφαλής του είπε «ότι δεν με ανησυχεί η προσπάθεια, γιατί δεν έχει αποτέλεσμα. Έχουμε συσπείρωση και βλέπουμε ένα προοδευτικό ρεύμα σε ολόκληρη την χώρα. Υπάρχει ένας πολιτικός-ιδεολογικός αχταρμάς στην κυβέρνηση. Δεν φοβάμαι διαρροές. Για κάθε ένα που χάνεται, άλλοι 1000 έρχονται. Το ζω και το βλέπω»

Η κυρία Γεννηματά επισήμανε, στη συνέντευξή της στο OPEN ότι «το μνημόνιο δεν έχει φύγει. Με τον πιο σκληρό τρόπο συνειδητοποιήσαμε ότι η επιτροπεία είναι εδώ, πιο ισχυρή από ποτέ. Οι πολίτες χάνουν την α΄κατοικία τους από πλειστηριασμούς».

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι «πράγματι το ΠΑΣΟΚ έκοψε συντάξεις, η χώρα είχε ένα τεράστιο χρέος. Γι' αυτό έπρεπε να γίνει μια τεράστια δημοσιονομική πολιτική. Δεν γινόταν αλλιώς. Με αυτό το τεράστιο έλλειμα, μπήκαμε στο μνημόνιο. Το 2015 είμασταν ένα βήμα πριν βγούμε,αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξαναέβαλε το ασφαλιστικό και το θέμα των συντάξεων».

Όσον αφορά για το αν βλέπει σύντομα εκλογές η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε «ότι ο Τσίπρας δεν θέλει να κουνηθεί από την καρέκλα του. Χθες έπρεπε να είχαν γίνει εκλογές. Τίποτα δεν τους βγαίνει. Να ορίσουν τώρα ημερομηνία εκλογών. Θέλω το καλύτερο δυνατό απότέλεσμα στις εκλόγές»

Ερωτηθείσα για την επόμενη ημέρα των εκλογών και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης η Φώφη Γεννηματά απάντησε ότι «οι άλλοι πρέπει να τοποθετηθούν απέναντι στον ελληνικό λαό το τι θα κάνουν αμέσως μετά τις εκλογές. Εμείς ως ΚΙΝΑΛ έχουμε το "σχέδιο Ελλάδα"». Το ΚΙΝΑΛ θα συμπράξει με όποιον συμφωνήσει με το σχέδιο μας. Αυτοί όμως δεν έχουν πει τι θα πράξουν ακόμα. Δεν θα γίνουμε μέρος των προβλημάτων. Θέλουμε λύση».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις Σκουρλέτη για επεισόδια στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου η Φώφη Γεννηματά είπε «ότι ζούμε το άκρον άωτον του θράσους.Δεν εκπλήσομαι με αυτά».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required