Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1218

Με τη συμμαχία «Ευρωπαϊκή Άνοιξη» κατεβαίνει στις ευρωεκλογές ο Βαρουφάκης

  • Print
Προσθήκη σχολίου

«Σήμερα, εδώ από τις Βρυξέλλες, ξεκινάμε την πανευρωπαϊκή μας καμπάνια για να φέρουμε την Ευρωπαϊκή Άνοιξη στο επίκεντρο των πολιτικών διεργασιών, για να θέσουμε σε κίνηση την Εναλλακτική λύση στα προβλήματα των λαών μας απέναντι στις μη Εναλλακτικές πολιτικές του ευρωπαϊκού κατεστημένου» τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συνιδρυτής του DiEM25 Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, αλλά και σε δηλώσεις του στη συνέχεια που τόνισε: «Είναι η πρώτη στα χρονικά διεθνική συμμαχία που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με ένα κοινό πρόγραμμα σε όλη την Ευρώπη».

Στη συνέντευξη τύπου μαζί με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και την παρουσία της ευρωβουλευτή Σοφίας Σακοράφα και άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την προοδευτική διεθνική συμμαχία που έχουμε δημιουργήσει καθώς το απόγευμα στον πολυχώρο Bozar των Βρυξελλών θα γίνει η εκδήλωση “Είναι ώρα οι πολίτες να πάρουμε στα χέρια μας τους θεσμούς της ΕΕ”, μια παρουσίαση των γυναικών και των ανδρών από όλες τις γωνιές της Ευρώπης που θα στελεχώσουν τα ευρωψηφοδέλτια της Ευρωπαϊκής Άνοιξης – όπως ο Benoît Hamon, επικεφαλής του γαλλικού Génération.s και ο επικεφαλής του πορτογαλικού LIVRE Rui Tavares – διαδίδοντας το κοινό μας πρόγραμμα, τη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη, μια συνεκτική και ολοκληρωμένη δέσμη ουσιαστικών προτάσεων που αποσκοπούν να κατακτήσουν και πάλι την Ευρώπη “το κοινό μας σπίτι”.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης η ακτιβίστρια και η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Laura Álvarez και η ηθοποιός και ακριβίστρια Pamela Anderson. Εκπροσωπώντας το ΜέΡΑ25 θα μιλήσουν στην εκδήλωση οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Φωτεινή Μπακαδήμα και Έρικ-Μιλτιάδης Έντμαν.

Μιλώντας τέλος στους Έλληνες δημοσιογράφους ο κ.Βαρουφάκης τόνισε ότι το ΜέΡΑ25 κατεβαίνει τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές με στόχο την νίκη των προοδευτικών δυνάμεων του ελληνικού λαού μέσα απο ενα κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα καθώς το πρόγραμμα της “Ευρωπαϊκής Άνοιξης” είναι “η μόνη συστηματική και αληθινή προσπάθεια επίλυσης μιας συστημικής ευρωπαϊκής κρίσης”.

Την Τρίτη 26 Μαρτίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συμμετάσχει στην εκδήλωση “Δρόμος προς την Ευρώπη: η σειρά των Spitzenkandidaten” (“Road toEurope: The Spitzenkandidaten series”) που στοχεύει στο να «διερευνήσει και να προκαλέσει τις πολιτικές των κυρίαρχων πολιτικών κομμάτων για το μέλλον της ηπείρου».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required