Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

«Αδειάζει» Πετρόπουλο ο Τσακαλώτος για το δώρο Πάσχα

  • ( UPD -26/03/2019 16:08 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Εκνευρισμός στην κυβέρνηση για την «προαναγγελία» Πετρόπουλου περί επιδόματος Πάσχα στους συνταξιούχους.

«Πρώτη φορά το άκουσα! Ρωτήστε τον κύριο Πετρόπουλο» απάντησε ο κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος, κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλο στο News24/7 ότι «υπάρχουν περιθώρια» για να δοθεί ένα επίδομα το Πάσχα, αντί δώρου Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Εργασίας, σε συνέντευξή του δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι μπορεί να δοθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους. Είπε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια.

Την ίδια στιγμή πηγές από το υπουργείο Εργασίας διαψεύδουν το ενδεχόμενο χορήγησης δώρου Πάσχα σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους, σχολιάζοντας ότι οι δηλώσεις του υφυπουργού παρανοήθηκαν. 

Συνεργάτες του κυρίου Πετρόπουλου έλεγαν πως «ουδέποτε επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες και ουδέποτε επιβεβαίωσε μια τέτοια εκδοχή, αντιθέτως υπογράμμισε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο Πρωθυπουργός».

Ωστόσο ο κύριος Πετρόπουλος είχε δηλώσει:«λένε πολλοί πως θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα το Πάσχα, γιατί πραγματικά υπάρχει πράγματι η δυνατότητα, υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να τα δώσουμε», συμπληρώνοντας όμως ότι «αυτές είναι αποφάσεις που η κυβέρνηση κεντρικά παίρνει και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει. Εγώ δεν ανακοινώνω τέτοια μέτρα που ο Πρωθυπουργός αρμόζει να ανακοινώνει».

Σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο επίδομα Πάσχα θα κόστιζε πάνω από 660 εκατομμύρια ευρώ (αν υπολογιστούν από 200 ευρώ για 2.550.000 συνταξιούχους και 250 ευρώ για 603.000 εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους)

Κόκκινα δάνεια

Στην ίδια συνέντευξη ο κύριος Πετρόπουλος «ακυρώνει» την απειλή της κυβέρνησης για μονομερή κατάθεση νομοσχεδίου για τους δανειολήπτες με «κόκκινα δάνεια». Αντιθέτως τονίζει ότι δεν θα κατατεθεί ούτε σήμερα –όπως είχαν προαναγγείλει κυβέρνηση και Μαξίμου- αλλά ούτε και πριν το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα καταθέσει σήμερα το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια» ο κύριος Πετρόπουλος δήλωσε πως «η κυβέρνηση ασκεί μια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική. Όταν στο Eurogroup της 5 Απριλίου θα συζητήσουμε το θέμα αυτό, δεν θα ήταν έντιμο, ευθύ και αξιόπιστο να προχωρήσει η κυβέρνηση και να κάνει τώρα ένα νομοσχέδιο, όταν αυτή η συζήτηση εξελίσσεται και θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup».

Για να διαλύσει την σύγχυση για το εάν θα καταθέσει τελικώς ή όχι η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την α΄κατοικία, ο κύριος Ευκλείδης δήλωσε πως «θα υπάρξουν εξελίξεις». Όταν όμως ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους γιατί ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε πως «δεν θα ήταν έντιμο, ευθύ και αξιόπιστο» να κατατεθεί το νομοσχέδιο μονομερώς πριν το Eurogroup της 5 Απριλίου, ο υπουργός Οικονομικών περιορίστηκε να σηκώσει τα χέρια ψηλά, δείχνοντας εύγλωττα έτσι την απορία (ή την ενόχλησή του) για τις δηλώσεις Πετρόπουλου.

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required