Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1213

Novartis: Ο Φρουζής ήθελε να καταθέσει αλλά δεν τον κάλεσε κανείς από τον Φεβρουάριο του 2018

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Νέα στοιχεία και πολλά ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε στην αποστολή της δικογραφίας Novartis στην Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς, όπου ζητείται ή άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ρουά Ματ» στον ΣΚΑΪ.

Στην εκπομπή παρέστησαν, τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Για άλλη μια φορά χαρακτήρισαν σκευωρία την όλη υπόθεση και προανήγγειλαν μηνύσεις κατά όσων ενορχήστρωσαν αυτήν την εκστρατεία λάσπης όπως είπαν κατά των ιδίων.

Αποκάλυψη για Φρουζή

Αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αποκάλυψη του συνηγόρου του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή του Μιχάλη Φαράντου, ο οποίος αποκάλυψε ότι από τον Φεβρουάριο του 2018 ο πελάτης του δεν έχει κληθεί από κανέναν να καταθέσει, παρά του ότι το έχει ζητήσει επίμονα και αυτοβούλως.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Φαράντος, ο κ. Φρουζής ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών του σε πρώιμο στάδιο, οι οποίοι ελέγχθηκαν από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και έχουν βρεθεί νομότυποι. Όπως δήλωσε ο. Φαράντος ο πελάτης του αρνείται κάθε κατηγορία, χαρακτήρισε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ψευδείς και όπως είπε στον κατάλληλο χρόνο θα υποβληθούν μηνύσεις κατά αυτών.

Τέλος όπως ανέφερε ο συνήγορος του, ο κ. Φρουζής συνάντησε μια φορά τον κ. Λοβέρδο παρουσία άλλων σε ολιγόλεπτη συνάντηση ως πρόεδρος των Φαρμακοβιομηχάνων.

Στην εκπομπή, ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανάφερε ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί και ότι δεν μπορεί να δικαστεί ο Λοβέρδος, παρά μόνο αν καταργηθεί το Σύνταγμα. Ενώ αποκάλυψε ότι σε έγγραφό της η κ. Τουλουπάκη το 2017 αναφέρει για τον κ. Παπαντωνίου ότι αν και βλέπει ενδείξεις ενοχής α δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη για παθητική δωροδοκία λόγω παραγραφής, εκφράζοντας την απορία γιατί άλλαξε θέση και στάση για το ίδιο ζήτημα στην υπόθεση Novartis.

Ανδρέας Λοβέρδος: Θα καθίσω τους σκευωρούς στο σκαμνί

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι θα καθίσει τους σκευωρούς του στο σκαμνί και θα υπερψηφίσει την άρση της ασυλίας του προκειμένου να λάμψει η όλη αλήθεια και είπε μεταξύ άλλων: «Κάθε τιμολόγηση έγινε με το νόμο που πέρασα με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές της Ευρωζώνης. Το φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας το έβαλα γιατί κατά την θητεία μου ήταν το μοναδικό και το δημόσιο ωφελήθηκε καθώς η τιμή του έπεσε σημαντικά. Τον Απρίλιο του 2018 άνοιξαν οι λογαριασμοί μου. Ελέγχθηκαν συγγενείς και συνεργάτες μου και δεν βρέθηκε τίποτα. Διώκομαι για πολιτικούς λόγους και θα τους καθίσω στο σκαμνί. Υπάρχει σκάνδαλο φαρμάκων με τις εταιρίες που επεδίωκαν την υπερσυνταγογράφηση και δεν εξαιρείται κανένας».

Άδωνις Γεωργιάδης: Εγώ θα ψηφίσω κατά γιατί είναι σκευωρία

Ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης διαφώνησε λέγοντας: «Ο Ανδρέας Λοβέρδος αντρίκια είπε ότι θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του. Εγώ θα ψηφίσω κατά γιατί είναι σκευωρία. Κάνει λάθος ο Ανδρέας. Δεν έχει καμία δικαιοδοσία η Βουλή να άρει ασυλία για παράνομη κλήση. Αν όμως τεθεί θέμα σε μένα θα παραιτηθώ οποιαδήποτε παραγραφής και ας με στείλουν ειδικό δικαστήριο. Επί υπουργεία Λοβέρδου η Novartis έχασε σε τζίρο επί υπουργείας δική μου έχει ζημίες».

«Να ελεγχθεί η κα Τουλουπάκη»

Στην εκπομπή παρενέβη και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, που ανέφερε ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης έκανε αναφορά στον Άρειο Πάγο ζητώντας να ελεγχθεί η κ. Τουλουπάκη, καθώς ζητά να μην ληφθεί υπόψιν η κατάθεση του που έδωσε ως Μάξιμος Σαράφης τον Δεκέμβριο του 2018 την οποία και διάβασε σε εφημερίδα ένα μήνα πριν τον Νοέμβριο του 2018. Αποκάλυψε επίσης ότι η κ. Τουλουπάκη απέστειλε αίτημα να ανοίξουν 3 λογαριασμοί Φρουζή στην Ελβετία, οι οποίοι δεν υπήρχαν και ότι βρέθηκε μόνο ένας στην Ζυρίχη, από τον οποίο δεν υπάρχει εκροή χρήματος.

Πηγή: ΣΚΑΪ

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required