Γενικός Δείκτης:783.170.61%
EUR/USD: 1.1252

Βαρουφάκης: Η Ευρώπη κινδυνεύει με αποσύνθεση

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Προεκλογική συγκέντρωση στο Βερολίνο πραγματοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 του νέου αριστερού γερμανικού κόμματος «Δημοκρατία στην Ευρώπη», το οποίο ο ίδιος ίδρυσε στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25.

Η Ευρώπη κινδυνεύει με αποσύνθεση, είπε ο Βαρουφάκης και δήλωσε έτοιμος να εργαστεί για να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη.

«Έχουμε μια ευρωπαϊκή κρίση. Είναι μια συστημική κρίση.

Εξακολουθούμε να την αντιμετωπίζουμε λες και είναι μια ελληνική κρίση, μια ιρλανδική κρίση, μια ιταλική. Αλλά είναι μία κρίση. Έχει διαφορετικές εκδηλώσεις, αλλά χρειαζόμαστε μια συστηματική προσέγγιση», είπε ο κ. Βαρουφάκης στην κάμερα του Εuronews.

Εξαιτίας της αμφιλεγόμενης πολιτικής που ακολούθησε την περίοδο που είχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών στην ελληνική κυβέρνηση και ιδίως της κόντρας του με τον τότε ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Βαρουφάκης απέκτησε μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην Γερμανία, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με εκείνων που τέθηκαν επικεφαλής στις ευρωλίστες των παραδοσιακών κομμάτων της χώρας.

«Ο Βαρουφάκης μπορεί να είναι υποψήφιος στη Γερμανία επειδή έχει εδώ επίσημη κατοικία και περνά στην χώρα πολύ από τον χρόνο του, αλλά σίγουρα είναι μια κίνηση-έκπληξη.
Οι επικριτές του Βαρουφάκη στην πατρίδα του, την Ελλάδα, υποστηρίζουν ότι επιλέγει να είναι υποψήφιος στη Γερμανία αντί για την Ελλάδα επειδή παραμένει μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στη χώρα του και είναι λιγότερο πιθανό να πετύχει την εκλογή του εκεί», σχολιάζει το Εuronews.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required