Γενικός Δείκτης:784.150.74%
EUR/USD: 1.1246

Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα για την Παναγία των Παρισίων: Θα χρειαστούν δεκαετίες για να επανέλθει

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Εμφανώς συγκινημένος εμφανίστηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι, Γιώργος Ζαντές, για την καταστροφή στην Παναγία των Παρισιών από τη φωτιά που έκανε στάχτη μια ιστορία 850 ετών.

«Η Παναγία των Παρισίων είναι η Παναγία όλης της Ευρώπης. 13 εκατ κάθε χρόνο μπαίνουν και κάνουν την προσευχή τους. Είναι ένα μνημείο που σε 2-3 ώρες έγινε καπνός» είπε αρχικά ο κ. Ζαντές και πρόσθεσε με πίκρα: 800 χρόνια ήταν μέσα στο κέντρο του Παρισιού και έχει εξαφανιστεί».

Περιγράφοντας τις ζημιές που έχει υποστεί ο καθεδρικός ναός ο κ. Ζαντές μίλησε για τις καταστροφές στο αρμόνιο και για τα 2/3 της σκεπής που έχει εξαφανιστεί.

«Δεν υπάρχει πια σήμερα η Παναγία των Παρισίων, δεν μπορεί να πλησιάσει κανείς. Το να βλέπεις το τόξο να πέφτει δεν υπάρχει σαν εικόνα» πρόσθεσε.

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, «όσα λεφτά και να δώσουμε θέλει δεκεατίες για να γίνει ξανά η Παναγία των Παρισίων όπως ήταν πρώτα».

Χαρακτήρισε, τέλος, «μεγάλο χάσιμο για όλη την Ευρώπη» την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις του

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required