Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1215

Σήμερα η σύγκρουση στη Βουλή για τη Novartis - Λοβέρδος: «Ζητώ να αρθεί η ασυλία μου»

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Για τα αιτήματα άρσης της βουλευτικής ασυλίας μόνο των Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Αριστείδη Φωκά θα κληθεί να αποφασίσει η εθνική αντιπροσωπεία στην σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας (10:00) καθώς η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε για μια ακόμα φορά να κρατήσει στο συρτάρι τα αντίστοιχα αιτήματα που αφορούν μέλη της κυβέρνησης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να λάβει τον λόγο και να επαναλάβει όσα επισήμανε ενώπιον των μελών της αρμόδιας επιτροπής Δεοντολογίας του κοινοβουλίου, δηλαδή πως επιθυμεί την άρση της ασυλίας του προκειμένου να απευθυνθεί στην τακτική δικαιοσύνη και να αποδείξει την αθωότητά του αλλά και πως η υπόθεση Νοβάρτις αποτελεί σκευωρία που στήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο κ. Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων. Δικαίωμα τοποθέτησης στην σημερινή ειδική συνεδρίαση έχουν και οι πολιτικοί αρχηγοί ή οι εκπρόσωποί τους στο κοινοβούλιο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας το πρωί της Πέμπτης οι Παύλος Πολάκης και Πάνος Καμμένος ζήτησαν να μην αρθεί η βουλευτική τους ασυλία αλλά να ενταχθούν στις ευεργετικές πρόνοιες του άρθρου 86 του Συντάγματος και να πετύχουν το ακαταδίωκτο, αν και τα αδικήματα για τα οποία ελέγχονται δεν ανήκουν στα υπουργικά καθήκοντα.

Το αίτημα των δύο πολιτικών έσπευσαν να ικανοποιήσουν με συνοπτικές διαδικασίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να μην εισαχθούν οι υποθέσεις τους στην Ολομέλεια.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required