Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1174

Εκτός «Μνημονίου» το νησί της Σαλαμίνας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Γιώργου Πετρίδη 

Την οριστική έξοδο του νησιού της Σαλαμίνας από το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης το οποίο της είχε προ ετών επιβληθεί λόγω κακής διαχείρισης ανακοίνωσε την Πέμπτη η Δήμαρχος Ισιδώρα Νάννου. Όπως η ίδια τόνισε, η Σαλαμίνα φεύγει οριστικά από το καθεστώς αυτό μετά και από προγραμματική σύμβαση ύψους 5,8 εκατ. ευρώ που υπέγραψε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση.

Θα πρέπει να πούμε πως η Σαλαμίνα υπήρξε ένας από τους πλέον χρεωμένους Δήμους της χώρας με βαριές συνέπειες στην καθημερινότητα του, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κίνδυνοι πτώχευσης και σειρά προβλημάτων.

Η Δήμαρχος του νησιού ανάφερε πως πρόκειται για την τελευταία συμφωνία οικονομικής υποστήριξης της Σαλαμίνας που υπέγραψε με την κυβέρνηση και πως πλέον η περιοχή περνάει σε καινούργια φάση.

Η οικονομική κατάσταση της Σαλαμίνας έχει υπάρξει θέμα σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης ενώ έχουν προκύψει και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required