Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1213

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Φωλιά τρομοκρατικών στοιχείων η Ελλάδα»

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Για ανοχή της Ελλάδας σε τρομοκρατικά στοιχεία κάνει λόγο σε προκλητική ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την αθώωση των εννέα Κούρδων που είχαν συλληφθεί λίγο πριν από την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας τον Δεκέμβριο του 2017 ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η χθεσινή αθωωτική απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για τα εννέα μέλη του DHKP-C που συνελήφθησαν το 2017 από την ελληνική αστυνομία με σοβαρά ευρήματα για επίθεση εναντίον του Ερντογάν αποκαλύπτει «γιατί αυτά τα τρομοκρατικά στοιχεία έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα».

«Είναι απαράδεκτη η συμπάθεια, η ανοχή και η βοήθεια που επιδεικνύεται στην Ελλάδα η απέναντι σε αυτές τις οργανώσεις κατά παράβαση των διεθνών δεσμεύσεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι. Υποστηρίζει δε ότι παρατηρεί με ανησυχία τη χώρα μας να μετατρέπεται σε ασφαλές καταφύγιο για «τρομοκρατικές» οργανώσεις όπως είναι το DHKP/C, το PKK και η FETΟ.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αφού υποστήριξε ότι η DHKP-C βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε., τόνισε ότι η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου τερματίζει ξεκάθαρα την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη. 

Χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους και τους 9 Κούρδους για όλες τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος μεταξύ των οποίων και το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών, δηλαδή τους κήρυξε αθώους από όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες. 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required