Γενικός Δείκτης:853.320.7%
EUR/USD: 1.1199

Αναβαθμισμένο το διεθνές κύρος της χώρας μας κατά τον Κατρούγκαλο

  • ( UPD -22/05/2019 15:43 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Αναβαθμισμένο χαρακτήρισε το διεθνές κύρος της χώρας μας ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας σε νέους διπλωμάτες. 

«Ένα από τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας είναι ότι επιδιώκει πάντοτε την ειρήνη και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου» τόνισε ο υπουργός,  στην τελετή αποφοίτησης της ΚΔ΄Εκπαιδευτικής Σειράς Υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας που πραγματοποιήθηκε  στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Θα πρωταγωνιστήσετε σε αυτόν τον ωραίο αγώνα και σε μια εποχή που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη όχι μόνο για τη χώρα μας» επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος εξηγώντας ότι «βασικές αρχές των διεθνών σχέσεων όπως η πολυμέρεια, όπως ο σεβασμός στα συμφωνηθέντα, αμφισβητούνται». «Από την ασφάλεια του διπολικού ή του μονοπολικού κόσμου» πρόσθεσε «έχουμε περάσει σε μια σημαντική ρευστότητα των διεθνών πραγμάτων όπου η χώρα μας ως μέλος της ενωμένης Ευρώπης θέλει να πρωταγωνιστήσει με ένα θετικό και δημιουργικό ρόλο».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουμε στη γειτονιά μας διευκρίνισε πως «η εξωτερική πολιτική μας τα προβλήματα αυτά τα μετατρέπει σε ευκαιρίες ώστε να προβάλλεται ο θετικός δημιουργικός ρόλος της χώρας μας».

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι ο ρόλος της χώρας μας δεν συνίσταται στο να είναι μόνο μια σταθερή δημοκρατία αλλά στο να εξάγει τη σταθερότητα αυτή. «Και ακριβώς αυτός ο ρόλος της Ελλάδας που δεν αφορά μόνο τα δικά της εθνικά συμφέροντα- πρώτα και κύρια αυτά- αλλά και τη γενικότερη πορεία της ενωμένης Ευρώπης, στον κόσμο αναγνωρίζεται από όλους τους παίκτες της διεθνούς πολιτικής σκηνής» είπε.

«Ποτέ άλλοτε» συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών «δεν ήταν τόσο αναβαθμισμένο το κύρος της χώρας μας. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν σε αυτό το επίπεδο οι σχέσεις μας με τους μεγάλους παίκτες των διεθνών πολιτικών πραγμάτων».

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος συνεχάρη τους νέους ακολούθους πρεσβείας τονίζοντας: «Σε αυτό το σκηνικό θα συνεισφέρετε και εσείς, θα δείτε ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι ένας χώρος που θα μπορέσει τις ικανότητες που όλοι έχετε να τις ανυψώσει στο ανώτερο δυνατό βαθμό και είμαι βέβαιος ότι και εσείς θα κάνετε ότι μπορείτε, θα δώσετε όλες τις δυνάμεις σε αυτό τον ευγενικό σκοπό».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required