Γενικός Δείκτης:848.68-0.54%
EUR/USD: 1.1206

Αύξηση της εθνικής σύνταξης υπόσχεται στο παρά πέντε ο Τσίπρας

  • ( UPD -23/05/2019 21:37 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου


Στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το 2020 θα εξετάσει την αύξηση κατά 10% της εθνικής σύνταξης. «Έχουμε καλύψει τις απώλειες των συνταξιούχων. 

O Αλέξης Τσίπρας επιδόθηκε σε ένα νέο μπαράζ υποσχέσεων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το 2020 σχεδιάζει να προχωρήσει σε ανασχεδιασμό της εθνικής σύνταξης. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης της κατώτατης σύνταξης κατά 10%... που θα ανακουφίσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές δυνάμεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εξετάσει η κυβέρνηση του και την επαναφορά του ΕΚΑΣ ... ισχυριζόμενος ότι δεν φταίει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την περικοπή του καθώς ήταν στο τραπέζι της 5ης αξιολόγησης.

«Θα έχουμε παράλληλα ελαφρύνσεις και μειώσεις στη φορολογία» είπε ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την υποσχεσιολογία. Αυτό το σχέδιο πρέπει να υπερψηφιστεί στις ευρωεκλογές τόνισε ο πρωθυπουργός και αφού επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του λειτουργεί με σχέδιο για την πορεία της χώρας σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές δυνάμεις που επιμένουν στην πολιτική της λιτότητας.

«Ζητώ την ψήφο για να έχω την πολιτική νομιμοποίηση να πω όχι στον Βέμπερ για πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής» είπε μεταξύ αλλων ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για τα κρούσματα ανομίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι χαϊδεύουμε τους αντιεξουσιαστές: «Να μην γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης οι πράξεις βίας. Προφανώς υπάρχει πολιτική βούληση για να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα» τόνισε. 

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required