Fine Living

Επιμέλεια: Φώτης Τσιμέλας

x

Χάκερ έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας $63 εκατ. από παιχνίδι blockchain

Περίπου 17.400 κρυπτονομίσματα ether έκαναν φτερά σύμφωνα με τους ειδικούς

newsroom

Καναδάς: Γιατί τα σχολεία μηνύουν Meta, ByteDance και Snapchat

Εκπρόσωποι της Meta, της Bytedance και της Snap δεν απάντησαν αμέσως σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούσαν να σχολιάσουν τις καναδικές αγωγές

newsroom

Οι τιμές του κακάο «σφυροκοπούν» τις μετοχές της σοκολάτας

newsroom

«Καμπανάκι» Ντάλιο για την Κίνα – Πώς θα αποφύγει μια χαμένη δεκαετία

newsroom

Προβλέψεις για «καυτό» Απρίλιο στην Ευρώπη – Σε ποιες χώρες ο υδράργυρος θα σπάσει τα ρεκόρ

newsroom

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

array(10) {
 [0]=>
 object(WP_Post)#4159 (25) {
 ["ID"]=>
 int(1628444)
 ["post_author"]=>
 string(2) "10"
 ["post_date"]=>
 string(19) "2024-03-28 23:32:46"
 ["post_date_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-28 21:32:46"
 ["post_content"]=>
 string(5935) "Με αφορμή την ημέρα κατά την οποία γιορτάζουν παγκοσμίως οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, η FREENOW πραγματοποίησε μια ειδικά σχεδιασμένη πρωτοβουλία για να αναγνωρίσει τη συνεισφορά των συνεργατών της.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκει της Παγκόσμιας Ημέρας Οδηγών Ταξί που έχει θεσμοθετηθεί στις 22 Μαρτίου, η FREENOW διπλασίασε τα φιλοδωρήματα που λαμβάνουν οι οδηγοί μέσω της εφαρμογής, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε τους χρήστες που μετακινήθηκαν εκείνη την ημέρα, να αφήσουν φιλοδώρημα μέσω app στο τέλος της διαδρομής.

Σήμερα, η FREENOW έχει πάνω από 9.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και πάνω από 1.3 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.

Η Άσπα Τοπαλίδου, Γενική Διευθύντρια της FREENOW Ελλάδας, αναφέρει: «Οι συνεργάτες οδηγοί ταξί της FREENOW διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στις μετακινήσεις στην πόλη, παρέχοντας άριστες υπηρεσίες και διασφαλίζοντας ότι οι επιβάτες φτάνουν στους προορισμούς τους πάντα και γρήγορα. Νιώθω την ανάγκη να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους στις υπηρεσίες μας, σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός αυξάνεται».

Ο Δημήτρης Σταγιάνος, Head of Operations της FREENOW Ελλάδας, προσθέτει: «Η FREENOW δεσμεύεται να αναγνωρίζει έμπρακτα τη σκληρή δουλειά των συνεργατών της και την αφοσίωσή τους αναδεικνύοντας παράλληλα τον σημαντικό αντίκτυπο που έχουν στη ζωή των ανθρώπων. Γι’ αυτό γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Οδηγών Ταξί διπλασιάζοντας όλα τα φιλοδωρήματα που οι επιβάτες θα προσφέρουν στις 22 Μαρτίου μέσω της εφαρμογής».

Σύμφωνα με δεδομένα της FREENOW, ο μήνας με τα περισσότερα φιλοδωρήματα από τους επιβάτες ήταν ο Σεπτέμβριος, ενώ για το 2024, η ημέρα ρεκόρ με φιλοδωρήματα μέχρι σήμερα ήταν η 1η Ιανουαρίου. Μάλιστα, η πιο συνήθης ημέρα της εβδομάδας για φιλοδωρήματα θεωρείται η Παρασκευή.

Η εταιρεία ενθαρρύνει όλους τους επιβάτες της να αφήσουν φιλοδώρημα μέσω app στο τέλος της διαδρομής τους και το διπλασιάζει, ως πράξη που μεταφράζεται σε κίνητρο για τους οδηγούς. Όλα τα φιλοδωρήματα που μεταφέρονται μέσω της εφαρμογής πηγαίνουν 100% στον συνεργαζόμενο οδηγό, γεγονός που σημαίνει ότι η πλατφόρμα δεν χρεώνει προμήθεια για αυτό το ποσό.

Οι χρήστες του FREENOW app μπορούν να επιλέξουν το ποσοστό φιλοδωρήματος μέσα από την εφαρμογή στο τέλος της διαδρομής τους επιλέγοντας από 5%, 10% και 20% του συνολικού κόστους της διαδρομής, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Τα «ψιλά γράμματα» της ρύθμισης για την Golden Visa

Πλαφόν στο ύψος και τη δόση των νέων στεγαστικών δανείων από το 2025 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δανειολήπτες

Γ. Δεληκανάκης (Southrock): Πώς θα επενδύσουμε 250 εκατ. ευρώ στη Μύκονο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ"
 ["post_title"]=>
 string(88) "FREENOW: Γιατί διπλασίασε τα tips για τους οδηγούς της"
 ["post_excerpt"]=>
 string(193) "Σήμερα, η FREENOW έχει πάνω από 9.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και πάνω από 1.3 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες"
 ["post_status"]=>
 string(7) "publish"
 ["comment_status"]=>
 string(6) "closed"
 ["ping_status"]=>
 string(6) "closed"
 ["post_password"]=>
 string(0) ""
 ["post_name"]=>
 string(53) "freenow-giati-diplasiazi-ta-tips-gia-tous-odigous-tis"
 ["to_ping"]=>
 string(0) ""
 ["pinged"]=>
 string(0) ""
 ["post_modified"]=>
 string(19) "2024-03-28 23:16:48"
 ["post_modified_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-28 21:16:48"
 ["post_content_filtered"]=>
 string(0) ""
 ["post_parent"]=>
 int(0)
 ["guid"]=>
 string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1628444"
 ["menu_order"]=>
 int(0)
 ["post_type"]=>
 string(4) "post"
 ["post_mime_type"]=>
 string(0) ""
 ["comment_count"]=>
 string(1) "0"
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
 ["post_views"]=>
 string(2) "14"
 }
 [1]=>
 object(WP_Post)#4160 (25) {
 ["ID"]=>
 int(1630687)
 ["post_author"]=>
 string(2) "10"
 ["post_date"]=>
 string(19) "2024-03-28 21:48:44"
 ["post_date_gmt"]=>
 string(19) "2024-03-28 19:48:44"
 ["post_content"]=>
 string(9416) "Κυρίαρχη θέση στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει κατακτήσει η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD μέσα σε λίγο διάστημα. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που πούλησε 3 εκατ. οχήματα το 2023 και κατάφερε να καταστεί ηγέτιδα στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να κατακτήσει την πέμπτη θέση στο σύνολο της εκεί αγοράς.

Οι χαμηλότερες έως και 40% τιμές πώλησης σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, σε συνδυασμό με σειρά δωρεάν παροχών προς τους πελάτες της αποτελούν, σύμφωνα με τους αναλυτές, ορισμένους από τους λόγους για τους οποίους η BYD ξεπέρασε πέρυσι σε πωλήσεις την Tesla του Ελον Μασκ. Ωστόσο, η επέλαση της BYD που ίδρυσε το 1995 ο Κινέζος χημικός Γουάν Τσανφού και αποτελούσε για πολλά χρόνια κατασκευάστρια επαναφορτιζόμενων μπαταριών και προϊόντων αποθήκευσης ενέργειας, προκαλεί προβληματισμό, αλλά και… αμφιθυμία στην Ευρώπη.

Οι χαμηλότερες τιμές των αυτοκινήτων της BYD, συγκριτικά με αυτές αντίστοιχων μοντέλων ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, προκαλούν ενδεχομένως στρεβλώσεις στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Από την άλλη πλευρά, οι χαμηλές τιμές επιταχύνουν τον ευρωπαϊκό στόχο για διείσδυση της ηλεκτροκίνησης. Βέβαια, η πράσινη μετάβαση και οι μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050 αποτελούν το υπόβαθρο του business plan της BYD που επιδιώκει να καθιερωθεί ως «μία ευρωπαϊκή, και όχι κινεζική, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη», όπως έχει αναφέρει ο Μίκαελ Σου, γενικός διευθυντής της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την Ευρώπη. Το ανώτατο στέλεχος βρέθηκε στην Αθήνα την περασμένη Τετάρτη για να εγκαινιάσει από κοινού με τη διοίκηση του ομίλου Σφακιανάκη την είσοδο της BYD στην ελληνική αγορά, έχοντας επιλέξει την ελληνική εταιρεία ως επίσημο διανομέα.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα όπου ξεκινήσαμε να δραστηριοποιούμαστε φέτος. Θα κατασκευάσουμε στην Ουγγαρία το πρώτο εργοστάσιό μας στην Ευρώπη, επιδιώκοντας να ενισχύσουμε τη συμβολή μας στην ηλεκτρική κινητικότητα», τόνισε ο Μίκαελ Σου. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή διαθέτει προς πώληση τα αυτοκίνητα Atto3, ένα SUV, και το Seal, ένα τετράθυρο Sedan με τιμές από 37.990 ευρώ και 45.990 αντίστοιχα. Αν και η διοίκηση δεν έχει αποκαλύψει τον στόχο της για το επιδιωκόμενο μερίδιο στην ελληνική αγορά, υιοθετεί επιθετική στρατηγική, προσφέροντας τριετή δωρεάν συντήρηση για παραγγελίες που θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος της χρονιάς. Στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων πάντως, η BYD επιδιώκει να αυξήσει στο 5% –από ελαφρώς περισσότερο από 1% σήμερα– το μερίδιό της. Τον στόχο αυτό, όπως έχει αναφέρει σε συνέντευξή του ο Μίκαελ Σου, η BYD επιδιώκει να πετύχει προτού ξεκινήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο της Ουγγαρίας. Πανευρωπαϊκά, τον περασμένο Φεβρουάριο, ετησίως, το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (επί του συνόλου της αγοράς) υποχώρησε ελαφρώς σε 12% από 12,1%.

Σε 20 χώρες με 251 καταστήματα

Η BYD, που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην αγορά αυτοκινήτου το 2003, επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς στην Ευρώπη, διαθέτοντας παρουσία σε 20 χώρες. Πέρυσι μόνο εγκαινίασε 148 καταστήματα, αριθμώντας συνολικά 251. Στη Μάλτα, τον περασμένο Νοέμβριο, η κινεζική πολυεθνική κατέκτησε την πρώτη θέση σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (BEV). Στην Αυστρία πραγματοποίησε 1.000 πωλήσεις κατά το πρώτο έτος παρουσίας της στη χώρα. Δεν έχει ξεπεράσει μόνο σε πωλήσεις την Tesla, αλλά και σε αριθμό πατεντών που έχει καταθέσει προς έγκριση, οι οποίες το διάστημα 2003-2023 είναι κατά 16 φορές περισσότερες, δηλαδή 13 χιλ. συνολικά, έναντι αυτών της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ελον Μασκ. Για τα μεγέθη του ομίλου Σφακιανάκη, η ανάληψη της αντιπροσωπείας της BYD εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως τονωτική ένεση. Ο σχεδιασμός της ελληνικής εταιρείας προβλέπει τη δημιουργία, μέσα στο 2024, συνολικά έξι αντιπροσωπειών σε τέσσερις ελληνικές πόλεις, έχοντας, πριν από μερικές ημέρες, εγκαινιάσει το εκθεσιακό κέντρο της BYD στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος στο Μαρούσι. Διαβάστε ακόμη: Crédit Agricole: Οι τρεις δυνάμεις της Ελλάδας που οδηγούν σε ανάπτυξη πάνω από την Ευρωζώνη Bloomberg: Η ΕΚΤ ετοιμάζεται να ανάψει πράσινο φως στις ελληνικές τράπεζες για το πρώτο μέρισμα από το 2008 Απολογία Κουτσολιούτσου: Για τα οικονομικά στην Ασία δεν είχα ιδέα – Τα είχαν αναλάβει άλλοι Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ" ["post_title"]=> string(152) "BYD: Η κινεζική εταιρεία με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πατάει γερά στην ευρωπαϊκή αγορά" ["post_excerpt"]=> string(92) "Η BYD δραστηριοποιείται σε 20 χώρες με 251 καταστήματα" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(80) "byd-i-kineziki-eteria-me-ta-ilektrika-aftokinita-patai-gera-stin-evropaiki-agora" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-28 21:51:40" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 19:51:40" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1630687" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "44" } [2]=> object(WP_Post)#4161 (25) { ["ID"]=> int(1633357) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-28 21:16:10" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 19:16:10" ["post_content"]=> string(2494) "Την επέκταση του μνημονίου συνεργασίας στον τομέα της υποστήριξης πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού για τρία χρόνια, υπέγραψαν σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας RAYCAP, Κωνσταντίνος Σαμαράς. Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας είναι η άνευ κόστους παροχή υπηρεσιών για την προστασία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων των πολεμικών πλοίων και των ναυτικών υπηρεσιών από κρουστικές υπερτάσεις και κεραυνικά ρεύματα. Διαβάστε ακόμη 60 χρόνια κυπριακό νηολόγιο (pics) Ερευνα ΕΚΠΟΙΖΩ: Περισσότερο φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές (γραφήματα) Kung fu Panda: Οι αληθινοί ήρωες της ταινίας κινδυνεύουν (pics + vid) Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ  " ["post_title"]=> string(120) "RAYCAP: Επεκτείνεται για 3 χρόνια η συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό" ["post_excerpt"]=> string(280) "Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Σαμαράς" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(67) "raycap-epektinete-gia-3-chronia-i-sinergasia-me-to-polemiko-naftiko" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-28 22:45:24" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 20:45:24" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633357" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "73" } [3]=> object(WP_Post)#4031 (25) { ["ID"]=> int(1633310) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-28 20:01:37" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 18:01:37" ["post_content"]=> string(3458) "Στο 1,28% διαμορφώνεται το ποσοστό ιδίων μετοχών που κατέχει η Μοτοδυναμική, μετά την αγορά 3.478 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης 3,1089 ευρώ ανά μετοχή, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.» («Εταιρία») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγοράς Ιδίων Μετοχών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και κατ' εφαρμογή της από 16/06/2022 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της και της από 06/07/2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, προέβη στις 28/03/2024 σε αγορά 3.478 Ιδίων Μετοχών της Εταιρίας μέσω της Αlpha Finance με μέση τιμή κτήσης 3,1089 ευρώ ανά μετοχή και συνολική αξία 10.812,60 ευρώ. Μετά τη προαναφερόμενη συναλλαγή, η Εταιρία κατέχει 386.634 μετοχές, ήτοι ποσοστό 1,28% του συνόλου των μετοχών της Εταιρίας. Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 596/2014 και τον κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) 2016/1052. Διαβάστε ακόμη 60 χρόνια κυπριακό νηολόγιο (pics) Ολλανδία: Φοροελαφρύνσεις για τις εταιρείες και επενδύσεις €2,5 δισ. σε έργα για να κρατήσει την ASML Όμιλος Lavazza: Πάνω από €3 δισ. ο κύκλος εργασιών το 2023 Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ  " ["post_title"]=> string(84) "Μοτοδυναμική: Στο 1,28% το ποσοστό ιδίων μετοχών" ["post_excerpt"]=> string(208) "Η εταιρεία προέβη στην αγορά 3.478 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης 3,1089 ευρώ ανά μετοχή και συνολική αξία 10.812,60 ευρώ" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(46) "motodinamiki-sto-128-to-pososto-idion-metochon" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-28 20:12:38" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 18:12:38" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633310" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "60" } [4]=> object(WP_Post)#4030 (25) { ["ID"]=> int(1633271) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-28 19:27:54" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 17:27:54" ["post_content"]=> string(7700) "Αύξηση 14% στα έσοδα από ενοίκια, τα οποία ανήλθαν σε 9,1 εκατ. ευρώ έναντι 8 εκατ. ευρώ της περσινής χρήσης, ανακοίνωσε για το 2023 η BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως την 31η Δεκεμβρίου 2023. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην μίσθωση της επέκτασης του πρώτου κτιρίου Logistics (ΚΑΔ 1) που βρίσκεται στο Logistics Park της Εταιρείας στον Ασπρόπυργο, καθώς και στην ετήσια αναπροσαρμογή των μισθωμάτων. Η κατανομή της αξίας των επενδυτικών ακινήτων στις 31.12.2023 ανά κατηγορία κλάδου ακίνητης περιουσίας ήταν 51% σε κτίρια αποθήκευσης και διανομής (logistics), 26% σε κτίρια γραφείων, 20% σε ξενοδοχεία και 3% σε λοιπές κατηγορίες ακινήτων. Το σημαντικότερο γεγονός της χρήσης 2023 ήταν η υπογραφή της συμφωνίας σχετικά με τη συγχώνευση δια απορρόφησης της Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π. («ICI») που έλαβε χώρα την 23.02.2023. Το πρώτο στάδιο της συμφωνίας ολοκληρώθηκε την 31.01.2024 με την αγορά 16 ακινήτων από την ICI, συμπεριλαμβανομένων και των 14 ακινήτων της ICI που είναι μισθωμένα στην Alpha BankΑΛΦΑ -1,03%, έναντι € 56,6 εκ. Ταυτόχρονα υπογράφηκε και προσύμφωνο για το 17ο ακίνητο αυτής της συμφωνίας με τιμή πώλησης € 4,0 εκ. Η συναλλαγή χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με τραπεζικό δανεισμό. Κατά την χρήση 2023, η Εταιρεία κατέγραψε σε ενοποιημένο επίπεδο αύξηση όλων των μεγεθών της και ειδικότερα: • Η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας την 31.12.2023 ανερχόταν σε € 148,9 εκ. έναντι € 136,3 εκ. την 31.12.2022, παρουσιάζοντας αύξηση 9%. • Τα έσοδα από ενοίκια ανήλθαν σε € 9,1 εκ. έναντι € 8,0 εκ. του προηγούμενου έτους σημειώνοντας αύξηση 14%. • Τα κέρδη από αναπροσαρμογή των ακινήτων σε εύλογη αξία ανήλθαν σε € 8,1 εκ. (2022 : € 7,5 εκ.), κυρίως λόγω υπερ-αποδόσεων των κλάδων ακίνητης περιουσίας κέντρων διανομής και αποθήκευσης (logistics) και ξενοδοχείων. Τα προσαρμοσμένα (1) κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 19% και ανήλθαν σε € 6,9 εκ. έναντι € 5,8 εκ. την αντίστοιχη περσινή χρήση. Τα προσαρμοσμένα (1) καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 14% και ανήλθαν σε € 5,4 εκ. έναντι € 4,8 εκ. την αντίστοιχη περσινή χρήση. Τα προσαρμοσμένα (1) καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν οριακά κατά 4% και ανήλθαν σε € 4,7 εκ. έναντι € 4,6 εκ. την αντίστοιχη περσινή χρήση λόγω των αυξημένων τόκων και φόρων σε σχέση με την περσινή χρήση. • Το σύνολο ίδιων κεφαλαίων που αναλογούν σε μετόχους της εταιρείας (Ν.Α.V.) την 31η Δεκεμβρίου 2023 ανήλθε σε € 109 εκ. έναντι € 98 εκ, (€ 3,07/μετοχή έναντι € 2,78/μετοχή την 31.12.2022) παρουσιάζοντας αύξηση 11%. Τα ταμειακά διαθέσιμα την 31η Δεκεμβρίου 2023 ανήλθαν σε € 2,8 εκ. (31.12.2022: € 3,3 εκ.) ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις ανήλθαν € 37,0 εκ. (31.12.2022: € 34,6 εκ.). Την 31.12.2023 η Εταιρεία είχε στην κατοχή της συνολικά 411.129 ίδιες μετοχές αξίας κτήσης € 730 χιλ., ήτοι μέση τιμή κτήσης € 1,78 ανά μετοχή, που αντιστοιχούν στο 1,15% του μετοχικού κεφαλαίου. (1) Μη συμπεριλαμβανομένων κερδών από την αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων, κερδών από πώληση ακινήτων, κερδών από αποτίμηση χρημ/μικών εργαλείων και μη επαναλαμβανόμενων εξόδων (one-off) για υπηρεσίες συμβούλου για τη συγχώνευση. Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ. Διαβάστε ακόμη Χρηματιστήριο: Στο «νήμα» χάθηκε το θετικό πρόσημο του Μαρτίου – Εντυπωσιακό «άλμα» στο α’ τρίμηνο Νίκος Τσάκος: Kέρδη ρεκόρ για την ΤΕΝ $327 εκατ. – Αύξηση 60% για το 2023 Ολλανδία: Φοροελαφρύνσεις για τις εταιρείες και επενδύσεις €2,5 δισ. σε έργα για να κρατήσει την ASML Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ  " ["post_title"]=> string(110) "BriQ Properties: Στα €9,1 εκατ. τα έσοδα από ενοίκια το 2023 με αύξηση 14%" ["post_excerpt"]=> string(178) "Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν οριακά κατά 4% και ανήλθαν σε 4,7 εκατ. ευρώ" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(69) "briq-properties-sta-e91-ekat-ta-esoda-apo-enikia-to-2023-me-afxisi-14" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-28 19:42:49" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 17:42:49" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633271" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "70" } [5]=> object(WP_Post)#4029 (25) { ["ID"]=> int(1633325) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-28 19:07:24" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 17:07:24" ["post_content"]=> string(5760) "Tην τροποποίηση του Άρθρου 6 του Καταστατικού της Noval Property ενόψει της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενέκρινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: Η εταιρεία με την επωνυμία «ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «NOVAL PROPERTY» (εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς, τον Ν. 3556/2007 και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ότι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας κατά τη συνεδρίασή της την 28 η Μαρτίου 2024 στην οποία συμμετείχε και εκπροσωπήθηκε το σύνολο των μετοχών της Εταιρείας, ήτοι 107.467.164 μετοχές, ελήφθησαν ομοφώνως οι ακόλουθες αποφάσεις: Θέμα 1ο: Tροποποίηση του Άρθρου 6 του Καταστατικού της Εταιρείας για σκοπούς αποϋλοποίησης των μετοχών της Εταιρείας, λόγω της εισαγωγής, στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και τροποποίηση του Άρθρου 11 του Καταστατικού της Εταιρείας, ώστε να προβλεφθεί δυνατότητα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων εξ ολοκλήρου από απόσταση. Θέμα 2ο: Ανακοίνωση εκλογής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας του νέου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, κου Μιχαήλ Παναγή, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας κου Γεωργίου Στεργιόπουλου, κατόπιν της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της Εταιρείας κατά την συνεδρίασή του στις 05.03.2024, η οποία βασίστηκε στην από 05.03.2024 ομόφωνη θετική εισήγηση / έκθεση αξιολόγησης της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας. Το νέο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας, κος Μιχαήλ Παναγής, εξελέγη ομοφώνως από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κου Γεωργίου Στεργιόπουλου, δηλαδή έως και τις 08.06.2024, η οποία παρατείνεται, συμφώνως με το άρθρο 85 παρ. 1 εδ. γ’ του Ν. 4548/2018, όπως ισχύει, και το άρθρο 7 παρ. 4 του Καταστατικού της Εταιρείας, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση το 2024 και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης. Το εν λόγω θέμα αποτελεί ανακοίνωση προς τη Γενική Συνέλευση και δεν τέθηκε σε ψηφοφορία. Διαβάστε ακόμη 60 χρόνια κυπριακό νηολόγιο (pics) Ολλανδία: Φοροελαφρύνσεις για τις εταιρείες και επενδύσεις €2,5 δισ. σε έργα για να κρατήσει την ASML Όμιλος Lavazza: Πάνω από €3 δισ. ο κύκλος εργασιών το 2023 Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ  " ["post_title"]=> string(165) "Εκτακτη ΓΣ στη Noval Property: Tροποποίηση του Άρθρου 6 ενόψει εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών" ["post_excerpt"]=> string(220) "Ανακοινώθηκε και η εκλογή του Μιχαήλ Παναγή ως νέου μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ, σε αντικατάσταση του Γ. Στεργιόπουλου" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(95) "ektakti-gs-sti-noval-property-tropopiisi-tou-arthrou-6-logo-isagogis-sto-chrimatistirio-athinon" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-28 20:42:26" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 18:42:26" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633325" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "50" } [6]=> object(WP_Post)#4028 (25) { ["ID"]=> int(1633284) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-28 19:01:18" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 17:01:18" ["post_content"]=> string(17761) "Ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Lavazza το 2023, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις την 31η Δεκεμβρίου 2023, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για τους κύριους οικονομικούς δείκτες. Όπως αναφέρεται: «Το 2023, το μακροοικονομικό σενάριο για τον κλάδο ήταν εξαιρετικά περίπλοκο λόγω της απότομης αύξησης του κόστους των πρώτων υλών, με τις τιμές σε επίπεδα ρεκόρ για τον green coffee και την ποικιλία Robusta. Παρ' όλα αυτά, αποφασίσαμε να περιορίσουμε τις αυξήσεις τιμών στα προϊόντα μας, για να προστατεύσουμε τους καταναλωτές, διατηρώντας τους όγκους των πωλήσεων. Ωστόσο, η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη του Ομίλου Lavazza μας επέτρεψε να αξιοποιήσουμε σημαντικές ευκαιρίες στον κλάδο του καφέ και να επιτύχουμε αύξηση της κερδοφορίας μέσω εξαγορών, όπως με την γαλλική επιχείρηση MaxiCoffee, επιτυγχάνοντας έσοδα άνω των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ», όπως δήλωσε ο CEO του Ομίλου Lavazza, Antonio Baravalle. Σχολιάζοντας δε ότι «ένα από τα δυνατά μας σημεία είναι η ικανότητά μας να διαφοροποιούμαστε, ακολουθώντας μια στρατηγική ανάπτυξης που μας δίνει σημαντική παρουσία σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές και τομείς της αγοράς. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη διεθνή αγορά και να εξετάζουμε στρατηγικές επενδύσεις και συνεργίες που μπορούν να συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή μας, ώστε να ενδυναμωθεί η παρουσία μας, στις παγκόσμιες αγορές». Το 2023, ο Όμιλος Lavazza αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις, όπως και το 2022. Συγκεκριμένα το 2023 ήταν ακόμα μια χρονιά με αυξανόμενο κόστος για την ποικιλία του Green coffee καθώς και για την ποικιλία Robusta, η οποία κατά τη διάρκεια του έτους έφτασε να στοιχίζει περίπου 3.200 δολάρια ανά τόνο- ενώ οι τιμές της πρώτης ύλης του καφέ παραμένουν υψηλές. Όπως αναμενόταν, τα υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού σε όλες τις αγορές έχουν αποδυναμώσει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Αυτό είχε σημαντικό αντίκτυπο στον κλάδο του καφέ, με αποτέλεσμα να υπάρχει περίπου μείωση 3% την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2023. Σε αυτό το ασταθές περιβάλλον που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις, ο Όμιλος Lavazza έθεσε ως προτεραιότητα την προστασία των καταναλωτών, τηρώντας μια τιμολογιακή πολιτική που του επέτρεψε να διαφυλάξει το πελατολόγιό του, ενώ παράλληλα συνέχισε τα επενδυτικά του πλάνα ώστε να διασφαλίσει μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης. Αυτή η τακτική αφενός οδήγησε σε μειωμένα περιθώρια κέρδους για τον Όμιλο Lavvaza, αφετέρου υπήρξε βελτίωση της επίδοσης του Ομίλου τόσο σε αξία όσο και σε όγκο πωλήσεων συνολικά, γεγονός που αποτυπώνεται στην αύξηση μεριδίου αγοράς κατά +0,3 ποσοστιαίες μονάδες. Το 2023, ο Όμιλος κατέγραψε έσοδα ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 13% σε σχέση με το 2022. Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλε η εξαγορά της MaxiCoffee, η οποία ενίσχυσε τη διεθνή παρουσία του Ομίλου Lavazza." Ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι ο κύκλος εργασιών κατέγραψε σταθερή, συνεχή ανάπτυξη και στα δύο target της ομίλου δηλαδή στην οικιακή κατανάλωση και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο σημείωσε αύξηση +28% σε σύγκριση με το 2022. Σε ό,τι αφορά τις φυτείες του καφέ, ο Όμιλος Lavazza αναπτύσσεται, λαμβάνοντας υπόψη τις 15 κύριες γεωγραφικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται, σημείωσε αύξηση +6,6% σε σχέση με το 2022 και κέρδισε μερίδια αγοράς, επιτυγχάνοντας ανάπτυξη 9,1% σε σύγκριση με το 2022. Στο τμήμα δε κατασκευής σκευάσματος για κάψουλες, χάρη στην διάθεσης της ενημερωμένης σειράς καψουλών NCC [1], ο Όμιλος σημείωσε αύξηση αξίας + 15,3% έναντι του 2022, σε σύγκριση με την ανάπτυξη 3% για την αγορά συνολικά, οδηγώντας σε κέρδος μεριδίων της αγοράς. Ο Όμιλος Lavazza ανέφερε αύξηση των πωλήσεων κατά αξία στο κανάλι λιανικής σε όλες τις αγορές και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες (+ 9,8%), την Πολωνία (+ 21%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (+ 8,6%). Η Ιταλία και η Γαλλία (ως οι πιο σημαντικές αγορές του Ομίλου) κατέγραψαν επίσης αυξήσεις 6,3% και 5,8% αντίστοιχα. Η EBITDA του Ομίλου Lavazza ανέρχεται σε €263 εκατομμύρια, μειωμένη από €309 εκατομμύρια το 2022, με περιθώριο EBITDA 8,6% έναντι 11,4% το 2022. Η στρατηγική του oμίλου ήταν να περιορίσει τις αυξήσεις των τιμών προς τον καταναλωτή σε ένα περιβάλλον πληθωρισμού, απορροφώντας μέρος της αύξησης του κόστους εντός των περιθωρίων του. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) ανήλθαν σε €97 εκατομμύρια, μειωμένα από €160 εκατομμύρια το 2022. Το καθαρό κέρδος διαμορφώθηκε σε €68 εκατομμύρια, έναντι €95 εκατομμυρίων πέρυσι. Η καθαρή χρηματοοικονομική θέση στο τέλος του 2023 ήταν αρνητική κατά €292 εκατομμύρια, αντικατοπτρίζοντας έκτακτες λειτουργίες και ιδιαίτερα την εξαγορά της MaxiCoffee που ολοκληρώθηκε το 2023. Ο Όμιλος Lavazza θέλοντας να διασφαλίσει μακροπρόθεσμες προοπτικές της επιχείρησης, εξαγόρασε τη MaxiCoffee στη Γαλλία, που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου το 2023, και ως στρατηγική επιλογή ενίσχυσε τη διεθνή παρουσία της εταιρείας. Η γαλλική εταιρεία απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας, ενός δικτύου 60 εμπορικών αντιπροσωπειών σε όλη τη Γαλλία, των Écoles du Café της και των concept stores της. Η πλατφόρμα προσφέρει μια επιλογή από 8.000 προϊόντα από πάνω από 350 διαφορετικές μάρκες καφέ (κόκκους, αλεσμένο και κάψουλες), καθώς και μια μεγάλη γκάμα μηχανών καφέ, καφετιέρες, μύλους άλεσης καφέ και αξεσουάρ. Η εξαγορά της MaxiCoffee αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο για τον Όμιλο Lavazza, ο οποίος δεσμεύεται να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία μέσω στρατηγικών επενδύσεων. Ο CEO του Ομίλου Lavazza, Antonio Baravalle, δήλωσε: "Το 2024, αντιμετωπίζουμε το ασταθές οικονομικό περιβάλλον ενώ παράλληλα αναμένουμε την επιστροφή μας σε πιο ευνοϊκές συνθήκες, με κύριο στόχο την ανάκαμψη του μεικτού περιθωρίου λειτουργίας. Αυτό θα επιτευχθεί χάρη στις θυσίες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, τη σταθερή βάση καταναλωτών και πελατών μας, καθώς και την συνεχή εστίαση στη χρηματοοικονομική και λειτουργική διαχείριση." O Όμιλος Lavazza θεωρεί ότι το ανθρώπινο δυναμικό του, έχει πρωταρχικό ρόλο στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του, για αυτό επενδύει στους ανθρώπους του και καλλιεργεί ένα θετικό, παραγωγικό και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον. Το 2023, οι εργαζόμενοι του Ομίλου ξεπέρασαν τους 5.500 παγκοσμίως, με σχεδόν 70% να απασχολούνται σε θυγατρικές του εξωτερικού. "Με συνεχή ματιά στο μέλλον, αποφασίσαμε για άλλη μια φορά να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους ανθρώπους μας, με μια σημαντική αναθεώρηση των μισθών το 2023 ως απάντηση στον πληθωρισμό, και την καταβολή μέσου μπόνους παραγωγικότητας βάσει επιδόσεων άνω των 3.000 ευρώ στο προσωπικό των ιταλικών μας εγκαταστάσεων. Παράλληλα, παραμένουμε προσηλωμένοι στην προώθηση μια συμπεριληπτικής πολιτικής για ισότητα μέσω του προγράμματος Gap Free: Μια πορεία πολιτισμικού μετασχηματισμού, που προωθεί την αξία της διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών για όλους. Πιστεύουμε στη σπουδαιότητα των πιστοποιήσεων που αποκτήθηκαν σε αυτόν τον τομέα, καθώς μας ωθούν να γινόμαστε όλο και καλύτεροι," δήλωσε ο CEO του Ομίλου, Antonio Baravalle. Το σύστημα κινήτρων μπόνους παραγωγής αποσκοπεί όχι μόνο στην αναγνώριση της επαγγελματικής δέσμευσης, αλλά και μέσω του καθορισμού στόχων που ορίζονται με βάση οικονομικούς και οργανωτικούς δείκτες, εμπλέκει τους ανθρώπους άμεσα και συνειδητά σε μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας, την οποία επικοινωνούμε και μοιραζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα συμμετοχής στην επίτευξη των στόχων μας. Όσον αφορά την DE&I (Διαφορετικότητα, Ισότητα και Συμπερίληψη), το 2023 ο Όμιλος έλαβε Πιστοποίηση EDGE πρώτου επιπέδου (Edge Assess) στην Ιταλία. Αυτό είναι θεμελιώδες για την υποστήριξη αντικειμενικής και συγκρίσιμης εσωτερικής ανάλυσης της έμφυλης ισότητας στις ιταλικές εγκαταστάσεις, αλλά και για την υιοθέτηση μιας αναγνωρισμένης, ακριβούς μέτρησης του εσωτερικού χάσματος αμοιβών μεταξύ των φύλων, και τέλος για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων τομέων παρέμβασης που αποτέλεσαν το σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη ενός βραχυπρόθεσμου σχεδίου δράσης στο οποίο βασίζονται πολλές από τις πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν το 2023 και σχεδιάζονται για το 2024. Στις αρχές του 2024, σε αυτό προστέθηκε η Πιστοποίηση Έμφυλης Ισότητας σύμφωνα με το UNI/PdR 125:2022. Ο Όμιλος Lavazza ενσωματώνει τις αρχές ESG στο επιχειρηματικό του μοντέλο. Τον Ιούνιο του 2024, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο Όμιλος Lavazza θα δημοσιεύσει εθελοντικά την δέκατη Έκθεση Βιωσιμότητας, η οποία συντάχθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα της Global Reporting Initiative που θέτουν τα κύρια διεθνή κριτήρια για την αναφορά των επιδόσεων βιωσιμότητας, και ελέγχεται από εξωτερικό φορέα διασφάλισης. Το 2023 εγκαινιάστηκε επίσημα στην Τορίνο το πρώτο "Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας στον Καφέ", ένας κόμβος που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Lavazza μαζί με ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών, ο οποίος αποσκοπεί στην υποστήριξη και προώθηση των βασικών αρχών της κυκλικής οικονομίας, επιταχύνοντας τη βιώσιμη μετάβαση και ενισχύοντας την καινοτομία στον κόσμο του καφέ. Διαβάστε ακόμη Χρηματιστήριο: Στο «νήμα» χάθηκε το θετικό πρόσημο του Μαρτίου – Εντυπωσιακό «άλμα» στο α’ τρίμηνο Νίκος Τσάκος: Kέρδη ρεκόρ για την ΤΕΝ $327 εκατ. – Αύξηση 60% για το 2023 Ολλανδία: Φοροελαφρύνσεις για τις εταιρείες και επενδύσεις €2,5 δισ. σε έργα για να κρατήσει την ASML Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ  " ["post_title"]=> string(93) "Όμιλος Lavazza: Πάνω από €3 δισ. ο κύκλος εργασιών το 2023" ["post_excerpt"]=> string(96) "Συνεχής ανάπτυξη σύμφωνα με την εταιρική στρατηγική" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(56) "omilos-lavazza-pano-apo-e3-dis-o-kiklos-ergasion-to-2023" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-28 20:04:00" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 18:04:00" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633284" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "68" } [7]=> object(WP_Post)#4027 (25) { ["ID"]=> int(1633182) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-28 18:25:23" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 16:25:23" ["post_content"]=> string(7348) "Αύξηση 17,5% στα έσοδα από μισθώματα επενδυτικών ακινήτων, τα οποία ανήλθαν σε 25,5 εκατ. ευρώ, έναντι 21,7 εκατ. ευρώ το 2022, ανακοίνωσε η Trastor για το 2023. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα της ωρίμανσης των νέων επενδύσεων σε ακίνητα εισοδήματος και των νέων εκμισθώσεων στο πλαίσιο της επενδυτικής στρατηγικής που υλοποιεί η Εταιρεία. Τα κέρδη του Ομίλου προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων, και κερδών από πώληση και αναπροσαρμογή επενδυτικών ακινήτων (προσαρμοσμένα EBITDA) κατά το 2023 ανήλθαν σε €17,9 εκατ. έναντι €14,3 εκατ. κατά το 2022 σημειώνοντας αύξηση 25,2%, ενώ παράλληλα τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (F.F.O.) επίσης αυξήθηκαν από €13,7 εκατ. το 2022 σε €15,8 εκατ. το 2023. Στη χρήση 2023 ο Όμιλος απέκτησε 2 ακίνητα, και επιπλέον ολοκληρώθηκαν 2 εξαγορές του 100% των μετοχών ανώνυμων εταιρειών με ιδιόκτητα ακίνητα, ήτοι ένα σύγχρονο κέντρο αποθήκευσης και διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής, και ένα ακίνητο γραφειακών χώρων στη Λεωφόρο Μεσογείων, Αθήνα. Επίσης, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ανάπτυξης ακινήτων, προχώρησαν οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση πολυώροφου ακινήτου γραφείων στο Μαρούσι Αττικής, και για μία σύγχρονη εμπορική αποθήκη (logistics) στον Ασπρόπυργο Αττικής, ακίνητα τα οποία θα πιστοποιηθούν κατά το πρότυπο LEED κατά την ολοκλήρωσή τους. Πέραν των ανωτέρω, η Εταιρεία υλοποιεί πρόγραμμα εργασιών αναβάθμισης δύο υφιστάμενων ακινήτων της, τα οποία θα φέρουν αντίστοιχα πιστοποιήσεις LEED και BREEAM. Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου την 31η Δεκεμβρίου 2023 περιλάμβανε 55 ακίνητα, με εύλογη αξία €468,7 εκατ. έναντι €392,3 εκατ. την 31η Δεκεμβρίου 2022. Τα χρηματικά διαθέσιμα του Ομίλου την 31η Δεκεμβρίου 2023 ανήλθαν σε €18,0 εκατ. έναντι €26,6 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. H Εσωτερική Αξία (NAV) του Ομίλου την 31η Δεκεμβρίου 2023 ανήλθε σε €274,2 εκατ., ενώ η Απομειωμένη Εσωτερική Λογιστική Αξία ανά μετοχή, η οποία συμπεριλαμβάνει και τις μετοχές που θα προκύψουν από το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο, ήταν €1,477 έναντι €1,401 της προηγούμενης χρήσης. O κ. Τάσος Καζίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κατά το 2023, σε ένα δύσκολο γεωπολιτικό και επιτοκιακό περιβάλλον, η Εταιρεία συνέχισε να ενισχύει τη λειτουργική της κερδοφορία αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά της αλλά και την διαχειριστική μας ικανότητα να αντιμετωπίζουμε τις όποιες προκλήσεις προκύπτουν. Έπειτα από μια επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €75 εκατ. που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2024, σε συνδυασμό με τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας αλλά και την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων, βρισκόμαστε έτοιμοι να εντείνουμε την επενδυτική μας δραστηριότητα κατά το τρέχον έτος, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση μας ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα». Διαβάστε ακόμη Χρηματιστήριο: Στο «νήμα» χάθηκε το θετικό πρόσημο του Μαρτίου – Εντυπωσιακό «άλμα» στο α’ τρίμηνο Νίκος Τσάκος: Kέρδη ρεκόρ για την ΤΕΝ $327 εκατ. – Αύξηση 60% για το 2023 Ολλανδία: Φοροελαφρύνσεις για τις εταιρείες και επενδύσεις €2,5 δισ. σε έργα για να κρατήσει την ASML Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ  " ["post_title"]=> string(101) "Trastor: Αύξηση 17,5% στα έσοδα από μισθώματα του Ομίλου το 2023" ["post_excerpt"]=> string(111) "Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τάσος Καζίνος" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(62) "trastor-afxisi-175-sta-esoda-apo-misthomata-tou-omilou-to-2023" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-28 18:32:41" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 16:32:41" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633182" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "69" } [8]=> object(WP_Post)#4026 (25) { ["ID"]=> int(1633151) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-28 18:15:45" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 16:15:45" ["post_content"]=> string(7042) "Το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ υποσχέθηκε σήμερα ότι θα δαπανήσει η κυβέρνηση της Ολλανδίας, προκειμένου να βελτιώσει την περιοχή του Αϊντχόβεν και να διασφαλίσει ότι η ASML, η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας, δεν θα μεταφέρει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό. Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που αποκαλείται «Επιχείρηση Μπετόβεν» και έχει ως στόχο να συνεχίσει η παρουσία της ASML στην Ολλανδία. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, Μίκι Αντριάνσενς, επιβεβαίωσε το ποσό. Τα χρήματα θα δοθούν για να βελτιωθούν η στέγαση, η εκπαίδευση, οι μεταφορές και το ηλεκτρικό δίκτυο. Στην ανακοίνωσή του το υπουργικό συμβούλιο ανέφερε επίσης ότι θα ληφθούν μέτρα, τα οποία δεν προσδιόρισε, για να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων, καθώς το τελευταίο διάστημα πολλές εταιρείες έχουν εκφράσει δυσφορία. «Λαμβάνοντας αυτά τα μέτρα, η κυβέρνηση υποθέτει ότι η ASML θα συνεχίσει να επενδύει και θα διατηρήσει την καταστατική, φορολογική και πραγματική έδρα της στην Ολλανδία», προστίθεται στην ανακοίνωση. Η ASML, που κατασκευάζει εξοπλισμό ημιαγωγών, είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρεία της Ευρώπης και η έδρα της βρίσκεται στο προάστιο Φελντχόβεν του Αϊντχόβεν. Η εταιρεία προκάλεσε σοκ στην ολλανδική κυβέρνηση αυτόν τον μήνα, αναγκάζοντάς τη να αναλάβει δράση, όταν ο πρόεδρος της, Πέτερ Βένικ, διαμαρτυρήθηκε δημοσίως για την πολιτική που ακολουθεί, περιλαμβανομένου και του σχεδίου της να περικόψει το αφορολόγητο επίδομα διαβίωσης για τους μετανάστες υψηλής ειδίκευσης, καθώς κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε την εταιρεία να προσλάβει προσωπικό. Η ASML λέει επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει επενδύσει όπως θα έπρεπε για να βελτιώσει τις υποδομές στο αναπτυσσόμενο κέντρο τεχνολογίας του Αϊντχόβεν, από τους αυτοκινητόδρομους μέχρι τη στέγαση και το ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτόν τον μήνα, μια δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters μεταξύ ολλανδικών τεχνολογικών εταιρειών έδειξε ότι περισσότερες από 12 εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους εκτός της Ολλανδίας. Οι περισσότερες είπαν ότι αφού τα λαϊκιστικά κόμματα πέτυχαν σημαντικά κέρδη στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, το Κοινοβούλιο προωθεί πολιτικές χωρίς να αναλογίζεται τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό μιας νέας, δεξιάς κυβέρνησης, προχωρούν αργά, αναγκάζοντας την υπηρεσιακή κυβέρνηση του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε να αναλάβει δράση. Εκτός από τα αντιμεταναστευτικά μέτρα, οι εταιρείες διαφωνούν επίσης με τον νέο φόρο στην επαναγορά μετοχών, την επιβολή ορίων στον εκπιπτόμενο φόρο επί των επενδύσεων και διαμαρτύρονται επειδή η φορολογική πολιτική είναι υπερβολικά απρόβλεπτη. Οι εταιρείες Shell και Unilever μετέφεραν την έδρα τους στο Λονδίνο, αφού η ολλανδική κυβέρνηση αναγκάστηκε το 2018 να αθετήσει την υπόσχεσή της να καταργήσει την παρακράτηση φόρου επί των μερισμάτων. Διαβάστε ακόμη Χρηματιστήριο: Στο «νήμα» χάθηκε το θετικό πρόσημο του Μαρτίου – Εντυπωσιακό «άλμα» στο α’ τρίμηνο Νίκος Τσάκος: Kέρδη ρεκόρ για την ΤΕΝ $327 εκατ. – Αύξηση 60% για το 2023 Μενέλαος Τασόπουλος: Ανεβάζει φέτος τον πήχη για την «Παπουτσάνης» με «όχημα» το Αρκάδι (pic) Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ  " ["post_title"]=> string(179) "Ολλανδία: Φοροελαφρύνσεις για τις εταιρείες και επενδύσεις €2,5 δισ. σε έργα για να κρατήσει την ASML" ["post_excerpt"]=> string(211) "Πάνω από 12 τεχνολογικές εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους εκτός της Ολλανδίας" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(101) "ollandia-foroelafrinsis-gia-tis-eteries-ke-ependisis-e25-dis-se-erga-gia-na-paramini-i-asml-sti-chora" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-28 18:20:49" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 16:20:49" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633151" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(3) "100" } [9]=> object(WP_Post)#4025 (25) { ["ID"]=> int(1633130) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-03-28 17:53:06" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 15:53:06" ["post_content"]=> string(3530) "Την υπογραφή σύμβασης για την έκδοση ομολογιακού δανείου μέχρι 100.000.000 εκατ. ευρώ, με πέντε ελληνικές τράπεζες, ανακοίνωσε η Intralot. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει: Η ΙΝΤΡΑΛΟΤ A.E., σε συνέχεια της από 22 Δεκεμβρίου 2023 ανακοίνωσής της, υπέγραψε στις 27 Μαρτίου 2024 σύμβαση για την έκδοση Ομολογιακού Δανείου μέχρι €100 εκατομμυρίων, διάρκειας μέχρι 30.06.2025, με διοργανώτριες την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, με αρχικούς ομολογιούχους δανειστές την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, την ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA, την ATTICA BANK και την ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, και εκπρόσωπο των ομολογιούχων την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Στις 28 Μαρτίου 2024, το σύνολο του Ομολογιακού Δανείου (€100.000.000) εκταμιεύθηκε και η ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. εξέδωσε Ομολογίες αντίστοιχης αξίας με βάση την ανωτέρω Σύμβαση. Το ποσό του Ομολογιακού Δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του συνόλου του άληκτου κεφαλαίου των Ομολογιών λήξης Σεπτεμβρίου 2024, εκδόσεως της θυγατρικής Intralot Capital Luxembourg S.A. Διαβάστε ακόμη Χρηματιστήριο: Στο «νήμα» χάθηκε το θετικό πρόσημο του Μαρτίου – Εντυπωσιακό «άλμα» στο α’ τρίμηνο Νίκος Τσάκος: Kέρδη ρεκόρ για την ΤΕΝ $327 εκατ. – Αύξηση 60% για το 2023 Μενέλαος Τασόπουλος: Ανεβάζει φέτος τον πήχη για την «Παπουτσάνης» με «όχημα» το Αρκάδι (pic) Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ  " ["post_title"]=> string(109) "Intralot: Υπογραφή ομολογιακού €100 εκατ. με 5 ελληνικές τράπεζες" ["post_excerpt"]=> string(245) "Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του άληκτου κεφαλαίου των ομολογιών λήξης Σεπτεμβρίου 2024, της θυγατρικής Intralot Capital Luxembourg" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(63) "intralot-ipografi-omologiakou-e100-ekat-me-5-ellinikes-trapezes" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-03-28 17:55:22" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-03-28 15:55:22" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1633130" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "68" } }
array(14) {
 [0]=>
 int(1632581)
 [1]=>
 int(1632571)
 [2]=>
 int(1626086)
 [3]=>
 int(1631532)
 [4]=>
 int(1628444)
 [5]=>
 int(1630687)
 [6]=>
 int(1633357)
 [7]=>
 int(1633310)
 [8]=>
 int(1633271)
 [9]=>
 int(1633325)
 [10]=>
 int(1633284)
 [11]=>
 int(1633182)
 [12]=>
 int(1633151)
 [13]=>
 int(1633130)
}

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗ

VIRAL

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ