Γενικός Δείκτης:712.610.32%
EUR/USD: 1.17

Lyxor: Μετά τα ομόλογα, θα υπεραποδόσουν και οι ελληνικές μετοχές

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έχουν σημειώσει θεαματική επάνοδο τα δύο τελευταία χρόνια, με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν από τα επίπεδα άνω του 10% σε κάτω του 4% καθώς η χώρα ετοιμάζεται να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης και να χρηματοδοτηθεί μόνη της από τις αγορές.

«Πιστεύουμε ότι οι ελληνικές μετοχές θα είναι οι επόμενες που θα σημειώσουν υπεραπόδοση», ανέφερε η εταιρία Lyxor, σημειώνοντας ότι «το Χρηματιστήριο της Αθήνας έχει υποαποδόσει έναντι του EuroStoxx300 κατά 80% από τότε που ξεκίνησε η κρίση στην ευρωζώνη».

Εάν οι τιμές των ελληνικών μετοχών καλύψουν τη διαφορά που έχουν από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές μετοχές, όπως τα ομόλογα της χώρας κάλυψαν τη διαφορά από τους αντίστοιχους τίτλους της περιφέρειας της ευρωζώνης, η προοπτική ανόδου είναι εντυπωσιακή.

«Μια ανάκαμψη του χρηματιστηρίου της Αθήνας πίσω στα υψηλά επίπεδα του 2014 θα έδινε μια μεγάλη απόδοση της τάξης του 50%», πρόσθεσε η Lyxor.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required