Γενικός Δείκτης:708.24-1.35%
EUR/USD: 1.1288

Road show σε Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές από την CHANGE4ELLAKTOR

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Παρουσίαση στους επικεφαλής χρηματιστηριακών εταιρειών και σε εκπροσώπους των Ελλήνων θεσμικών επενδυτών, πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες οι κ.κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και Γιώργος Προβόπουλος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR.

Το raod show σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ολοκληρώθηκε με κατ' ιδίαν συναντήσεις με τις διοικήσεις των μεγαλύτερων ξένων funds που ελέγχουν σημαντικά ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε Λονδίνο και Παρίσι, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσίασαν την ανανεωμένη πρόταση της CHANGE4ELLAKTOR προς τους μετόχους και απάντησαν σε ερωτήσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της 29ης Ιουνίου – οι ξένοι fund managers είχαν αρκετό χρόνο για να μελετήσουν εις βάθος την παρουσίαση της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR και είχαν και συγκεκριμένα ερωτήματα που αναδείκνυαν τη σημασία που αποδίδουν στην εταιρική διακυβέρνηση, στην ύπαρξη ενός Διοικητικού Συμβουλίου αντάξιου του μεγέθους αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ τα τελευταία χρόνια, καθώς και στην ανάγκη συγκεκριμένης και ρεαλιστικής στρατηγικής για να διασφαλιστεί η επιστροφή μακροχρόνιας αξίας προς τους μετόχους.

Το roadshow ολοκληρώθηκε χθες με την εκδήλωση για τους χρηματιστές και τους Έλληνες θεσμικούς επενδυτές σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου πέραν από τους κ.κ. Αναστάσιο Καλλιτσάντση και Γιώργο Προβόπουλο, το παρών έδωσε για πρώτη φορά σύσσωμο το προτεινόμενο από την πρωτοβουλία CHANGE4ELLAKTOR, νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, αποτελούμενο από τους κ.κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση, Τάκη Δουμάνογλου, Ιορδάνη Αϊβάζη, Μιχάλη Κατούνα και Αλέξη Κομνηνό, καθώς και τις κυρίες Ελένη Παπακωνσταντίνου και Ντιάνα Μαρκάκη.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του roadshow η πρωτοβουλία CHANGE4ELLAKTOR παρουσίασε την πρότασή της σε επενδυτές που αντιπροσωπεύουν το 17,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης ελέγχουν πλέον άμεσα το 27% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required