Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.1238

Έκλεισε το deal Intrakat - Κούτρα

  • ( UPD -30/08/2018 08:38 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σφραγίστηκε πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες το deal Intrakat-Δημήτρη Κούτρα, του μέχρι πρότινος ισχυρού άνδρα της Ελλάκτωρ.

Η συμφωνία αγοράς, που επιβεβαιώνει τα όσα μετέδιδε νωρίτερα το newmoney.gr, αφορά το 20% - 25%  της εταιρείας και αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο πριν την έναρξη της  συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου την Παρασκευή.

Η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά αποκλειστικά στην μετοχική είσοδο Κούτρα στην Intrakat και δεν προβλέπει απόκτηση του 5,5% που κατέχει ο κ. Κούτρας στην Ελλάκτωρ παρά τις αρχικές περί του αντιθέτου πληροφορίες.

Ο κ. Κούτρας θα εμπλακεί ενεργά στον όμιλο Intrakat ενώ μετά την πώληση του 20% ο όμιλος Ιντρακόμ θα διατηρήσει τον πλειοψηφικό έλεγχο της Intrakat.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το newmoney.gr, στον απόηχο του σχεδόν limit up (+24%) της Intrakat:

Αναμενόμενη η άνοδος της μετοχής της Intracom κατά 5% καθώς η εταιρεία θα επωφεληθεί απο την επικείμενη πώληση ποσοστού έως 25% στον κ. Δ. Κούτρα.

Την ίδια ώρα η μετοχή της υπό εξαγορά εταιρείας, η Intrakat κατέγραφε άνοδο έως και 11%. Ο όμιλος Intracom και ειδικότερα ο κ. Σ. Κόκκαλης βρίσκεται προ σημαντικών αποφάσεων τόσο με την στρατηγική συμμετοχή του κ. Κούτρα, όσο και με έτερη εταιρεία την Intralot. Η τελευταία έχει συγκεντρώσει ίδιες μετοχές λίγο πάνω από το 5%.

Ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν ότι θα επιδιώξει μια στρατηγική συμμετοχή και στην Intralot, καθώς η αγορά της Αμερικής μετά την απελευθέρωση του αθλητικού στοιχήματος αποτελεί ένα καλό «όχημα», διότι τα Ebitda της εταιρείας θα αυξηθούν λόγω Ιλινόις στο τέλος του 2018, ενώ θα έλθουν και τα πρώτα συμβόλαια από το στοίχημα. Και τα «οχήματα» στις ΗΠΑ δεν είναι πολλά.

Εάν λοιπόν η Intralot αποκτήσει ένα εταίρο σε δεύτερη φάση θα μπορεί να εισάγει την θυγατρική των ΗΠΑ στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Δ.Π.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required