Γενικός Δείκτης:715.080.09%
EUR/USD: 1.1356

Τέρνα Ενεργειακή: Στα 8 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Eurobank

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στα 8 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακής η Eurobank Equities σε ανάλυσή της, διατηρώντας σύσταση «buy».

Το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει υποεπενδυμένη στους στόχους για το 2020 όσο αφορά στις Aνανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έχει ως αποτέλεσμα να είναι ευνοϊκές οι προοπτικές για την ανάπτυξη της εταιρείας., αναφέρει η Eurobank.

Παράλληλα, θετική εξέλιξη αποτελεί η εξομάλυνση των ροών στον κλάδο των ΑΠΕ μετά το πλεόνασμα του ΛΑΓΗΕ αλλά και την μείωση της καθυστέρησης είσπραξης των απαιτήσεων για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ σε 3 από 8 μήνες.

Τα καθαρά κέρδη για το 2018 υπολογίζονται στα 49.3 εκατομμύρια ευρώ, στα 59.7 εκατ. το 2019 και στα 66.3 εκατ. ευρώ το 2020.

Σημειώνεται ότι ως αντισταθμιστικά μέτρα θα καταργηθούν η χρέωση(τέλος) του προμηθευτή και το τέλος λιγνίτη και θα καλυφθούν από το πλεόνασμα του ΛΑΓΗΕ όσον αφορά τον ειδικό λογαριασμό υπέρ ΑΠΕ.

Αυτό θα οδηγήσει σε μείωση του ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς ρεύματος.

Μελλοντικά προβλέπεται ότι η συμμετοχή ΑΠΕ για τη συνολική κάλυψη της ζήτησης υπολογίζεται στο 29.1% σε σχέση με το 28.9% που ήταν προηγουμένως. Αυτά μάλιστα τα νούμερα έρχονται σε σύγκριση με ένα συνολικό μέσο όρο της τάξεως του 27.4% για τη συνολική ζήτηση της συμμετοχής ΑΠΕ τα περασμένα 10 χρόνια.

Με βάση το DCF και WACC 8% η ανάλυση οδηγεί σε τιμή στόχο τα 8 ευρώ. Και αυτό γιατί θα χρειαστεί μικρότερο κεφάλαιο κίνησης καθώς θα βελτιωθούν οι ροές κεφαλαίου στη λειτουργία της εταιρείας και η αποτελεσματικότητα της αγοράς.

Μειώνεται κατά 2% η πρόβλεψη για το EBITDA του 2018 καθώς εκτιμώνται μικρότερες οι ωφέλειες από δευτερογενείς δραστηριότητες.

Στην τιμή των 8 ευρώ, η μετοχή θα διαπραγματεύεται 7,7 για τη σχέση EV/EBITDA με βάση τα προσδοκόμενα αποτελέσματα για το 2019. Όσο δηλαδή και οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Οι προβλέψεις για το 2019 αναφέρουν έσοδα 307 εκατ., προσαρμοσμένο EBITDA 191.7 εκατ., καθαρά κέρδη 59.7 εκατ. και μέρισμα ανα μετοχή 0.31 ευρώ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required