Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1241

Ebury: Πρωτιά για τις πιο επιτυχημένες προβλέψεις ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου

  • ( UPD -15/01/2019 10:59 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Μια ακόμη διάκριση για την fintech Ebury ήρθε από το Bloomberg. Σύμφωνα με το δίκτυο, οι αναλυτές της Ebury είναι πρώτοι στην κατάταξη του Bloomberg για τις επιτυχημένες προβλέψεις της ισοτιμίας EUR/USD για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Το ζεύγος ευρώ – δολαρίου είναι, όπως είναι φυσικό, αυτό που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το Bloomberg. Έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 63 επιτυχημένες προβλέψεις το τελευταίο τρίμηνο, η Ebury ανταγωνίζεται ως προς τη διαδικασία αυτήν ευθέως τις μεγαλύτερες εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες.

Ο Chief Risk Officer της Ebury και σχολιαστής του Bloomberg Enrique Diaz – Alvarez εξηγεί πώς επετεύχθη αυτό. «Με πολλή και επίμονη δουλειά, και με την ανεξάρτητη προσέγγιση στις αγορές που επιδεικνύουν οι αναλυτές της Ebury. Όταν άλλες στρατηγικές προσέγγισης αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους για το ευρώ υψηλότερα λόγω της πορείας ανόδου του κοινού νομίσματος, εμείς κρατήσαμε χαμηλά τους τόνους καθώς δεν παρατηρήσαμε σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη».

Χάρη σε κάποιες εξαιρετικά «τολμηρές» προβλέψεις για το βραζιλιάνικο ρεάλ και το μεξικάνικο πέσο, η Ebury βρίσκεται στη δεύτερη θέση ανάμεσα σε όλους τους αναλυτές νομισμάτων της Λατινικής Αμερικής. Η εταιρία συνεχίζει να προβλέπει ένα δυνατό 2019 για τα περισσότερα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, καθώς αυτά κερδίζουν έδαφος από τα πολύ χαμηλά επίπεδα που κυμαίνονταν έναντι του δολαρίου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required