Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Τα short funds έχουν και long θέσεις

  • ( UPD -19/02/2019 11:38 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι τραπεζικές μετοχές έχουν αποδώσει έως και 42-43% απο τα χαμηλά σημεία των 52 εβδομάδων το τελευταίο διάστημα ( απο 1η Φεβρουαρίου) ωστόσο τα short funds συνεχίζουν να σορτάρουν τις τραπεζικές μετοχές.

Όπως θα γίνει αντιληπτό τα short funds πρέπει να διαθέτουν και long θέσεις στις ελληνικές τράπεζες- τις οποίες δεν έχουν υποχρέωση να ανακοινώσουν- διαφορετικά δεν εξηγείται πως διατηρούν τις ανοικτές θέσεις πώλησης.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξήσει τις θέσεις τους. Το Oceanwood Capital management έχει σορτάρει το 1,40% των μετοχών της Eurobank – όταν η τελευταία έχει αποδώσει 30% απο το xαμηλό σημείο.

Στην Alpha bank το ίδιο fund έχει σορτάρει το 0,50% μετοχών ή παραγώγων και η μετοχή έχει αποδώσει 34,5% απο το χαμηλό σημείο. Στην Εθνική, έχει σορτάρει το 0,60% των μετοχών ή παραγώγων και ο τίτλος έχει αυξηθεί κατά 42% απο το χαμηλό 52 εβδομάδων.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στα short του Lansdowne Partners καθώς έχει σορτάρει το 2,74% μετοχών ή παραγώγων της Τράπεζας Πειραιώς και η μετοχή έχει ανακάμψει 425 απο τα χαμηλά της επίπεδα. Στην Eurobank το ίδιο fund έχει σορτάρει το 1,81% και η μετοχή έχει αποδώσει 30%. Στην Alpha Bank έχει σορτάρει το 83% και η μετοχή έχει αποδώσει 34,5% απο το χαμηλό της σημείο.

 

TRSF.PNG

ΔΗ.ΠΑΦ

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required