Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1168

Axia Ventures: Σύμβουλος του ΧΑ για το Χρηματιστήριο του Κουβέιτ

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Η AXIA Ventures Group έδρασε σαν Exclusive Financial Advisor του του Χρηματιστηρίου Αθηνών ("ATHEX") για τη σύσταση Κοινοπραξίας για την απόκτηση του 44% του μετοχικού κεφαλαίου του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ, μοναδικού λειτουργού αγοράς και ενός από τα κορυφαία χρηματιστήρια στην περιοχή του Κόλπου.

Σε συνέχεια της αίτησης και της πρόκρισής του ως διεθνής λειτουργός χρηματιστηριακών αγορών όσον αφορά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ, που διοργάνωσε η Αρχή Κεφαλαιαγοράς ("CMA") του Κουβέιτ, το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε να συμμετάσχει ως πάροχος τεχνικών, επιχειρησιακών και επιχειρηματικών υπηρεσιών προς το Χρηματιστήριο του Κουβέιτ μέσω της δημιουργίας κοινοπραξίας με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή προκριθέντων τοπικών εταιριών για να προχωρήσει στην τελική διαδικασία υποβολής προσφορών.

Η Κοινοπραξία προσέφερε 0,237 δηνάρια Κουβέιτ (€0,69) ανά μετοχή για την απόκτηση του ανωτέρω ποσοστού. Ένα μερίδιο 6% ανήκει στο Public Institution For Social Security ("PIFSS"), ενώ το υπόλοιπο 50% θα διατεθεί στο κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς. Η προκύπτουσα συμμετοχή του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Χρηματιστήριο του Κουβέιτ είναι περίπου 0,8% που αντιστοιχεί προσεγγιστικά σε επένδυση ύψους €1 εκατομμυρίου.

Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών δήλωσε: «Το Χρηματιστήριο Αθηνών, ως λειτουργός αγοράς και ως εισηγμένη εταιρία έχει την απαιτούμενη εμπειρία, και με τη συνεργασία των συνεταίρων του σκοπεύει να έχει ενεργή συμμετοχή στο Χρηματιστήριο του Κουβέιτ ας πάροχος τεχνικών και λειτουργικών λύσεων και σύμβουλος ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο να ενισχύσει το προφίλ του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ στην περιοχή και τη δημιουργία αξίας μέσω της στενής στρατηγικής συνεργασίας των δύο λειτουργών αγορών στο μέλλον».

Ο κ. Bader Al-Kharafi, εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας σχολίασε: «Αυτή η πρωτοποριακή επένδυση θα αποτελέσει ορόσημο στην ανάπτυξη του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ. Η πρόσφατη αναδιοργάνωσή του και η συμμετοχή του ως αναδυόμενης αγοράς σε πολλούς σημαντικούς διεθνείς δείκτες, συμπεριλαμβανομένων των FTSE και MSCI, δείχνει ότι το χρηματιστήριο του Κουβέιτ είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τους τοπικούς και διεθνείς επενδυτές».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required