Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1189

Citi για OTE: Υπερέβη τις εκτιμήσεις η αποζημίωση στους μετόχους

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στο μέρισμα στους μετόχους και τις επαναγορές ιδίων μετοχών, με τη συνολική αποζημίωση στους μετόχους να υπερβαίνει τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, αναφέρεται η Citi σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ.

Οπως σημειώνει, η αύξηση στην αποζημίωση των μετόχων αντανακλά τη σημαντική ενίσχυση των ελεύθερων ταμειακών ροών που αναμένεται το 2019. Η Citi εκτιμά ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουν στα 450 εκατ. ευρώ, λόγω μείωσης των κεφαλαιακών δαπανών και αύξησης των EBITDA.

Τα αποτελέσματα του ΟTE δείχνουν μια επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ το βασικό αρνητικό στοιχείο είναι η μείωση άνω του 40% στα EBITDA της θυγατρικής στη Ρουμανία.

Ο οίκος αναφέρει ότι αναμένει θετική υποδοχή από την αγορά για τα αποτελέσματα αλλά και αύξηση των εκτιμήσεων των αναλυτών. Οι κακές επιδόσεις στη Ρουμανία ήταν αναμενόμενες και η εταιρεία εξετάζει τρόπους να αποχωρήσει από τη χώρα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required