Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1215

WOOD: Πότε θα επιστρέψει η Eurobank στον Μsci - Στα $128 εκατ. οι εισροές

  • ( UPD -15/04/2019 14:21 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

του Δημήτρη Παφίλα

O MSCI θα προσθέσει τη μετοχή της Eurobank στον Δείκτη ΜSCI Ελλάδας στο κλείσιμο της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης της μετοχής της Grivalia, μετά το κλείσιμο της αγοράς, όπως ανακοίνωσε η χρηματιστηριακή WOOD την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Ο MSCI ανακοίνωσε ότι, μετά την συγχώνευση της Grivalia, προτίθεται να προσθέσει την Eurobank στον Δείκτη MSCI MID-CAP.

Όπως αναφέρει η WOOD, «Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε για τους κανόνες του ΜSCI, αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα θα προστεθεί στον Δείκτη MSCI Greece με ένα ποσοστό ελεύθερης διασποράς 70%. H ημερομηνία ένταξης της μετοχής της Eurobank έχει οριστεί από τον MSCI στο κλείσιμο της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης της Grivalia, η οποία είναι άγνωστη μέχρι σήμερα. Όταν η μετοχή ενταχθεί στον Δείκτη αναμένουμε παθητικές εισροές 128 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Wood, η βαρύτητα συμμετοχής της Eurobank στον Δείκτη αναδυόμενων αγορών θα φθάσει το 0,04% και 14% στον δείκτη MSCI Greece».

H Wood κρίνει την εξέλιξη της ένταξης ως θετική και σημειώνει ότι, παραμένει στις κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής γι αυτό παραμένει αγοραστής.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required