Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Στην Ιnvel το 32,6% των μετοχών της Πανγαία

  • ( UPD -23/05/2019 16:15 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στον έλεγχο της Invel Real Estate πέρασε πριν απο λίγο το 32,6% των μετοχών της Πανγαία. Στο χρηματιστήριο διακινήθηκαν δυο πακέτα μετοχών, συνολικής αξίας 390 εκατ. ευρώ με τιμή 4,684 ευρώ. Η τιμή προέκυπτε απο το δικαίωμα (call option) που κατείχε η Ιnvel.

H Invel είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό την κίνησή της αυτή, η οποία, με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, επρόκειτο να ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαϊου.

«Θεωρούμε ότι η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη παρουσιάζει δυναμική και η Εθνική Πανγαία έχει αυτή την στιγμή σημαντική παρουσία στην αγορά. Αυξάνουμε την επένδυσή μας στην Πανγαία με σκοπό να αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας στις συγκεκριμένες αγορές μέσα από μία ελκυστική «πλατφόρμα», με σημαντικό αποτύπωμα στην αγορά», σχολίασε σχετικά ο ιδρυτής της Invel κ. Kρις Παπαχριστοφόρου.

Η Invel τοποθετήθηκε στην Πανγαία για πρώτη φορά το 2013, αποκτώντας το 66% από την Εθνική Τράπεζα σε μία συναλλαγή ύψους 653 εκατ. ευρώ. Από τότε μέχρι σήμερα, η Πανγαία έχει μετεξελιχθεί στη μεγαλύτερη Επενδυτική Ακινήτων του ελληνικού Χρηματιστηρίου με ένα χαρτοφυλάκιο σήμερα 345 ακινήτων, εκτιμώμενης αξίας 1,7 εκατ. ευρώ, έχοντας ενισχύσει το τελευταίο διάστημα την παρουσία της σε αγορές όπως η Ιταλία και η Κύπρος.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 31ης Μαρτίου 2019, η Invel Real Estate, μαζί με τις συνδεδεμένες της εταιρίες και άλλους επενδυτές ("Invel"), απέκτησε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας το ποσοστό της 32.7% στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ ("Πανγαία"), τη μεγαλύτερη εταιρία επενδύσεων ακινήτων στην Ελλάδα σε μια συναλλαγή ορόσημο για την Ελληνική αγορά ακινήτων.

Το ποσοστό 32.7% αποκτήθηκε από τηv Invel Real Estate BV (29.8%) και τηv CL Hermes Opportunities, L.P. (2.9%) έναντι συνολικού τιμήματος 390 εκατ. Ευρώ.
Με την απόκτηση αυτή, η συνολική επένδυση της Invel στην Πανγαία υπερβαίνει το 1 δις Ευρώ, καθιστώντας την Invel ιστορικά τον μεγαλύτερο επενδυτή στην Ελληνική αγορά ακινήτων.

Η απόκτηση από την Invel έλαβε τη στήριξη μεγάλων θεσμικών επενδυτών, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας ιδιωτικής εταιρίας επενδύσεων Castlelake L.P., καθώς και άλλων επενδυτικών κεφαλαίων.

Η Invel Real Estate B.V. έλαβε επίσης κοινοπρακτικό τραπεζικό δανεισμό με Συντονιστή Διοργάνωσης την Τράπεζα Πειραιώς και συμμετέχοντες την Τράπεζα Πειραιώς, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξής (EBRD), την Astro Bank και την Ελληνική Τράπεζα
Ο ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Invel Real Estate, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, δήλωσε: "

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του μετοχικού μεριδίου 32.7% της Εθνικής Τράπεζας στην "Πανγαία", μία συναλλαγή που σηματοδοτεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορα ακινήτων και στην ελληνική οικονομία και που φέρνει την συμμετοχή μας στην "Πανγαία" στο 98.1%.
Αυτή η επένδυση ορόσημο δεν θα είχε καταστεί δυνατή, χωρίς την υποστήριξη των επενδυτών μας, των φορέων χρηματοδότησης και των συμβούλων μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Τράπεζα Πειραιώς για τον καθοριστικό της ρόλο, καθώς και την EBRD για την στήριξη στην διάρκεια της διαδικασίας.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στην Εθνική Τράπεζα που υπήρξε ένας εξαιρετικός εταίρος τα τελευταία 5 χρόνια βοηθώντας στην δημιουργια ενός πρωταθλητή στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας και θέτοντας τις βάσεις ώστε να αποκτήσει η "Πανγαία" μια ηγετική θέση στην ευρύτερη αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης".

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required