Γενικός Δείκτης:729.780.58%
EUR/USD: 1.1198

Οι αποκρατικοποιήσεις στα ράφια των αρχείων

  • Print
Προσθήκη σχολίου
Κώστας Τσαούσης

Το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ αρχίζει πλέον να μοιάζει με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους... Εταιρείες και υποδομές (για πώληση ή παραχώρηση σε επενδυτές) στοιβάζονται στα ράφια ενός ιδιότυπου αρχείου που πλέον εξυπηρετεί την πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑplus σε άμεση σύνδεση και σχέση με τις πολυποίκιλες προεκλογικές σκοπιμότητες. Υπάρχουν εκεί για το... θεαθήναι και μόνον!

Ναι μεν το ΤΑΙΠΕΔ επαναφέρει στο προσκήνιο την πώληση των μετοχών της ΔΕΗ, της ΕΥΑΘ και της ΕΤΔΑΠ αλλά ο χρόνος και η μέθοδος παραμένουν εισέτι άγνωστες. Η Εγνατία Οδός έχει ακόμη πολλά «γένια και ξένια», το Ελληνικό μας δίνει άλλο ένα ραντεβού τον... Σεπτέμβρη ( έναν κάποιον Σεπτέμβρη), οι μαρίνες βρίσκονται διαρκώς στο... περίμενε των μελετών, οι 10 περιφερειακοί λιμένες παραμένουν στον έλεγχο πρώην δημάρχων και λοιπών κομματικών εγκαθέτων (κρίμα τα ταξίδια του Αμερικανού πρέσβη στη Αθήνα Τζέφρυ Ρ. Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη)...

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑplus παίζει τα ρέστα της στις καθυστερήσεις. Δεν την ενδιαφέρει κανένα μα κανένα πρόγραμμα για πωλήσεις μετοχών και αξιοποίηση υποδομών, εκείνο που επιθυμεί τούτη εδώ την Άνοιξη είναι να εμφανισθεί «υπερασπιστής του δημοσίου» και υπέρμαχος του «δεν πωλείται»... Είτε μας αρέσει, είτε όχι ο ΣΥΡΙΖΑplus σκέφτεται μόνον την κάλπη και τίποτα άλλο. Με λίγα λόγια επιθυμεί – αν και φροντίζει να ρίχνει από καιρού εις καιρόν την σοσιαλδημοκρατική χρυσόσκονη- να συνομιλεί με ένα πολύχρωμων καταγωγών ακροατήριο που συνεχίζει για λόγους συμφερόντων να προσκυνά τα εικονίσματα της παραδοσιακής λειτουργίας του κράτους που έχει γεμάτα τα χαρτοφυλάκια του από εταιρείες και υποδομές – εταιρείες και υποδομές που μπορούν να σηκώσουν το βάρος των κομματικών αναθέσεων, συμβάσεων και προσλήψεων.

Τον καιρό των Μνημονίων φτιάχτηκε το ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια το Υπερταμείο αλλά κουμάντο στα πράγματα συνεχίζει να κάνει το σοβιετικής εμπνεύσεως όργανο κεντρικού σχεδιασμού όπως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Ας ελπίσουμε ότι οι εκλογές εντός του 2019 και το αποτέλεσμα τους θα έρθει για να βγάλει από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους το Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων και να του δώσει μια νέα ζωή και μια νέα αναπτυξιακή διάσταση.