Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Πού θα πάει το 1,65 εκατ. ευρώ;

  • ( UPD -13/09/2017 10:29 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

του Κώστα Τσαούση

Ένας κύκλος χρηματοδότησης ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η εταιρεία Welcome Pickups, όπως έγινε γνωστό, πέτυχε να συγκεντρώσει το ποσό των 1,65 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συγκέντρωση αυτού του ποσού συνέδραμαν δύο πολύ γνωστά στην ελληνική startup κοινότητα funds όπως το VentureFriends και το Openfund καθώς και ο Melih Odemis. Ο τελευταίος – γεννημένος στη Πόλη το 1976- χαρακτηρίζεται ως ένας πρωτοπόρος επιχειρηματίας του διαδικτύου. Πρόκειται για τον ιδρυτή του yemeksepeti.com, ενός online food delivery giant στη Τουρκία (εξυπηρέτηση σε 40 πόλεις στη γείτονα χώρα και 50000 παραγγελίες κάθε μέρα).

Η επένδυση που στοχεύει στην υποστήριξη ενός σχεδίου για ραγδαία ανάπτυξη μέσα στους επόμενους μήνες συνδέεται πάντα με τον στρατηγικό στόχο της εταιρεία που είναι «επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που ταξιδεύεις».

what-we-provide  row-image-step-1

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η Welcome Pickups, είναι μια επιχείρηση καινοτομίας στον τομέα του τουρισμού με έδρα την Αθήνα, η οποία εστιάζει τις υπηρεσίες της στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ταξιδιωτικής εμπειρίας

Με το ποσό που εξασφάλισε σε αυτόν το κύκλο η εταιρεία θα διαθέσει τα νέα κεφάλαια της «με σκοπό την επέκταση της προσφοράς υπηρεσιών, την ενίσχυση της κεντρικής ομάδας και την αύξηση του δικτύου προορισμών της Welcome».

«Στην VentureFriends, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε την Welcome να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους της και να καθιερωθεί παγκοσμίως. Σε διάρκεια μόλις 2 ετών, η ταλαντούχα ομάδα έφερε ραγδαία ανάπτυξη και κατάφερε να επεκταθεί σε 5 χώρες και 11 προορισμούς, με την πλειοψηφία μάλιστα των εσόδων να προέρχονται εκτός Ελλάδος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Welcome θα αντιμετωπίσει με επιτυχία την επόμενη πρόκληση να λειτουργήσει σε 40 προορισμούς μέχρι το τέλος του 2018, δημιουργώντας ένα ισχυρό παγκόσμιο ταξιδιωτικό όνομα», δηλώνει ένας από τους επενδυτές, ο Απόστολος Αποστολάκης, εταίρος και συνιδρυτής του VentureFriends.

Έχοντας ιδρυθεί το 2015 στην Αθήνα, η Welcome ξεπερνάει τις συνηθισμένες υπηρεσίες μεταφορών, ως η πρώτη εταιρεία που προσφέρει μια συνολική ταξιδιωτική εμπειρία. Από τη στιγμή της άφιξης ενός ταξιδιώτη σε ένα νέο προορισμό μέχρι την επιστροφή του, η Welcome αναλαμβάνει όλες τις ταξιδιωτικές ανάγκες (μεταφορές, ταξιδιωτικά προϊόντα, προτάσεις ενασχόλησης, πληροφορίες) με τον πιο διαπροσωπικό, φιλικό και εύκολο και τρόπο.

«Το ξεχωριστό μοντέλο της Welcome έχει δημιουργήσει μια νέα ταξιδιωτική κατηγορία που καλύπτει όλες τις ανάγκες εντός προορισμού, εκτός από αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που είμαστε οι πρώτοι σε παγκόσμιο επίπεδο που προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία και που λάβαμε μια τόσο θετική ανταπόκριση από εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες. Πιστεύουμε ότι αυτή η χρηματοδότηση θα ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξή μας και την κάλυψη επιπλέον προορισμών», επισημαίνει ο Αλέξανδρος Τρίμης, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Welcome.

Η Welcome, πέρα από τα προϊόντα που επικεντρώνονται στον ταξιδιώτη, προσφέρει εργαλεία παραγωγικότητας για ξενοδόχους και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων BnB. Το Welcome for Hotels βοηθά τα ξενοδοχεία με την ελαχιστοποίηση του φόρτου εργασίας, απλοποίηση διαδικασιών, και καλύτερη κατανόηση του πελατολογίου. Το Welcome for BnBs γεφυρώνει το ακανθώδες κομμάτι στην επικοινωνία μεταξύ οικοδεσποτών και ταξιδιωτών - συντονίζοντας την άφιξη και το check-in.

Η Welcome σχεδιάζει να καλύψει 6 νέους προορισμούς σε 4 χώρες μέχρι το τέλος του 2017 και να εξυπηρετήσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ταξιδιώτες το 2018.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required