Γενικός Δείκτης:754.36-1.6%
EUR/USD: 1.17

Υπό άλλες συνθήκες…

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Του Κώστα Τσαούση

Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μια πραγματική γιορτή των επενδύσεων – των επενδύσεων σε φρέσκες ιδέες και μυαλά, σε ανταγωνιστικά σχέδια για το μέλλον, σε ελπιδοφόρες δυναμικές επιχειρήσεις που κατακτούν θέσεις και μερίδια στις διεθνείς αγορές.

Κι όμως, υπό άλλες συνθήκες…

Ο λόγος για το σημερινό event που οργανώνει το Equifund στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Πολλοί και σημαντικοί ομιλητές – μεταξύ αυτών και ο Pier Luigi Gilibert, Chief Executive από το European Investment Fund (EIF) που κράτησε εξ αρχής τα κλειδιά αλλά και τα (απαραίτητα) λουριά στην όλη διαδικασία. Μαζί του, επενδυτές όπως ο Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση που έχει βάλει λεφτά στο Uni.Fund. Αλλά, και τα Πρόσωπα των νέων funds – ο Αρίστος Δοξιάδης από το Big Pi Ventures, η Μυρτώ Παπαθάνου από το Metavallon VC, ο Στέλιος Ηλιάκης από το Uni.Fund, ο Δημήτρης Καλαβρός – Γουσίου, από το Velocity.Partners, ο Γιώργος Τζραλής από το Marathon VC, ο Απόστολος Αποστολάκης από το Venture Friends 400W, ο Παντελής Παπαγεωργίου από το Elikonos 2, η Ελένη Μπαθιανάκη από το EOS Capital Partners και ο Σπύρος Παπαδάτος από το Synergia, Hellenic Fund IV.

Εκπρόσωπος στο event από την πλευρά της κυβέρνησης – που πέταξε στο κάλαθο των αχρήστων όλες τις προτάσεις των τραπεζών, επενδυτικών οργανισμών και άλλων συλλογικών φορέων που σχετίζονται με το οικοσύστημα της καινοτομίας - ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Κι όμως, υπό άλλες συνθήκες…

Όταν σε μια αίθουσα όπως εκείνη της Στέγης βρίσκονται συγκεντρωμένα μισό δισ ευρώ προς επένδυση τα πράγματα είναι σοβαρά – πολύ σοβαρά για οποιαδήποτε κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Αλλά, για να πιάσουν τόπο και να έχουν προοπτική αυτή η συσσωρευμένη δύναμη για επενδύσεις χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, ένα άλλο πολιτικό προσωπικό.
Μια κυβέρνηση που δεν θα έχει ως μοναδικό δρόμο δημιουργίας εσόδων την εξοντωτική φορολογία – ακόμη και για 20αρηδες startupers ή για ψημένους ακαδημαϊκούς δασκάλους των ερευνητικών εργαστηρίων- και δεν θα φλερτάρει με μοντέλα «προλεταριακής δημοκρατίας»!

Θα ακουστούν πολλά – κορώνες να φάνε και οι κότες- και το μοναδικό αντίμετρο είναι να κρατήσει κανείς στο νου και στη σκέψη του τις παρεμβάσεις των ιδιωτών ομιλητών. Ας αφήσει την κυβέρνηση στο μοναχικό της κόσμο!

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required