Γενικός Δείκτης:648.490.36%
EUR/USD: 1.1369

Νέος γύρος χρηματοδότησης με crowdfunding

  • Print
Προσθήκη σχολίου

του Κώστα Τσαούση

Ο Τάκης Μαλαβέτας, ένας από τους πολύ δυναμικούς και εθισμένους στο ρίσκο εκπροσώπους της νέας καινοτόμου επιχειρηματικότητας που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο τοποθετεί ακόμη ψηλότερα τον πήχη των προσδοκιών για το επόμενο βήμα του.

Η αρχική μαγιά της κεφαλαιακής βάσης του είχε απολύτως ελληνική καταγωγή και στη συνέχεια ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Home Run -ο «ντελιβεράς» της ψηφιακής εποχής στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου- συγκέντρωσε μέσα στο 2017 το ποσό του 1 εκατομμυρίου λιρών – μάλιστα, σε αυτόν το γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν ορισμένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και προβεβλημένα funds του Λονδίνου μεταξύ των οποίων και το JamJar, ένα fund που «τρέχουν» οι ιδρυτές της φίρμας Innocent Drinks (1999), την οποία πούλησαν μετά από 15 χρόνια στη Coca-Cola για ένα ποσό που εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά, με τι έχει να κάνει η νέα κίνηση του Τάκη Μαλαβέτα; Πάλι, με χρηματοδότηση. Αυτή την φορά, όμως, στο προσκήνιο έρχεται το crowdfunding δηλαδή το μοντέλο της χρηματοδότησης από το πλήθος μέσα από την εξειδικευμένη πλατφόρμα της Seedrs με έδρα το Λονδίνο.

0.jpg

Το μοντέλο του crowdfunding δουλεύει στο εξωτερικό και ο Τάκης Μαλαβέτας δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία. Προς το παρόν λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές...

Πάντως, η Home Run που διανέμει ψώνια από σουπερ μάρκετ (της επιλογής του πελάτη) μέσα σε μια ώρα από την παραγγελία του πελάτη στην πόρτα του παρουσιάζει μεγάλους, εντυπωσιακούς σε ποσοστά, ρυθμούς ανάπτυξης και θέλει να αξιοποιήσει την ευνοϊκή για εκείνη συγκυρία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required