Γενικός Δείκτης:710.350.36%
EUR/USD: 1.17

Τα βραβεία του Aroma Hub στην Πάτρα

  • ( UPD -07/06/2018 16:25 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό με τίτλο «Καινοτομία στην Παραγωγή και την Αξιοποίηση των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών» που διοργανώθηκε από τον Κόμβο Καινοτομίας Aroma Hub υποβλήθηκαν 17 προτάσεις, από όλη την Ελλάδα, 9 στην κατηγορία της καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας, 7 στην κατηγορία των νεοφυών επιχειρήσεων (ενεργών όχι περισσότερο από 5 χρόνια) και 1 στην κατηγορία (5-7 έτη). Η αξιολόγηση των νικητών έγινε από τριμελείς ανεξάρτητες επιτροπές.

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία νεοφυείς επιχειρήσεις απενεμήθη στην HYSSOPUS ORGANICS, που εδρεύει στις Σέρρες.
Η Στέλλα Χατζηγαβριήλ παρουσίασε την επιχειρηματική ιδέα της HYSSOPUS ORGANICS, η οποία έγκειται στην πολλαπλή αξιοποίηση των αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών με καινοτόμες μεθόδους και τον κατά περίπτωση συνδυασμό τους με υπερτροφές.

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στη MOLY THE MYTHIC ANTIDOTE που εδρεύει στο Βόλο. Οι Χριστόδουλος Βηλάρας και Μανώλης Μάνος παρουσίασαν τη διαδικασία δημιουργίας μιγμάτων με πρωταρχικό κριτήριο την αρμονία των υλικών, βασισμένα στην αρχή των προσαρμογόνων βοτάνων, χωρίς την ανάγκη χρήσης τεχνητών γλυκαντικών ουσιών.

Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στις νεοφυείς επιχειρήσεις life secrets pure nature και εκχύλισμα-φυτικά καλλυντικά.
Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου παρουσίασε το πολυλειτουργικό Αγρόκτημα life secrets pure nature το οποίο συνδέει την πρωτογενή παραγωγή, την μεταποίηση και την παροχή υπηρεσιών, ενώ η εταιρεία με το διακριτικό τίτλο Εκχύλισμα-φυτικά καλλυντικά δημιουργεί υγιεινά καινοτόμα καλλυντικά.

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες απονεμήθηκε στην AgroMist, μία ομάδα φοιτητών Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Κωνσταντίνος Μεσιακάρης που αντιπροσώπευσε την ομάδα παρουσίασε την ιδέα τους να αξιοποιήσουν ευεργετικά φυτικά εκχυλίσματα ως φυσικά πρόσθετα στα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες απονεμήθηκε στην O|H| LIVE, μια ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών από την Αθήνα. Η Έλενα Λέκκα παρουσίασε την επιχειρηματική ιδέα της O|H| LIVE που έγκειται στη δημιουργία αφεψημάτων σε κάψουλες συμβατές με Nespresso με συνδυασμό βιολογικών ελληνικών βοτάνων.

Το τρίτο βραβείο στην κατηγορία καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες απονεμήθηκε στην SotmanAloe, από την Πάτρα. Ο Σωτήρης Μανίκας παρουσίασε την επιχειρηματική ιδέα που έγκειται στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων από εκχύλισμα αλόης.

Τέλος, ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΣΤΕΒΙΑ ΕΛΛΑΣ – STEVIA HELLAS COOPERATIVE, που εδρεύει στη Λαμία. Η Στέλλα Δάμπαση παρουσίασε τον Stevia Hellas Coop, ο οποίος αποτελεί έναν καινοτόμο Αγροτικό Συνεταιρισμό και μάλιστα το μοναδικό παραγωγό στέβιας σε όλη την Ευρώπη.

Η βράβευση των νικητών του Διαγωνισμού έγινε στη Πάτρα. Στην έναρξη της εκδήλωσης, η Φωτεινή Λάμαρη, Επίκουρη Καθηγήτρια και Διευθύντρια του ΑromaHub, τόνισε την ανάγκη ενσωμάτωσης καινοτομίας στις επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Καθηγητής Βασίλης Αναστασόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, ο Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, και ο Ανδρέας Κατσανιώτης, Βουλευτής Ν. Αχαΐας. Η κύρια ομιλία της εκδήλωσης αφορούσε τις «Δυνατότητες αξιοποίησης των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών της Ελλάδας» και έγινε από τον Βασίλειο Ντουρντόγλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της ΒΙΟΡΥΛ ΑΕ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required