Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1161

Τρεις πιλοτικές εφαρμογές για την Αθήνα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

του Κώστα Τσαούση

Τρείς από τις τέσσερις ομάδες που φιλοξενήθηκαν στον πρώτο κύκλο του Athens Digital Lab παρουσίασαν το απόγευμα της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2018 τις πιλοτικές εφαρμογές τους οι οποίες αξιοποιούνται ήδη από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Ο Ανδρέας Ζερκούλης από την ομάδα του Inargos,μια έξυπνη πλατφόρμα διαχείρισης αστικού πρασίνου που ήδη «δουλεύει» ως εφαρμογή στον Εθνικό Κήπο. Ο Γιώργος Στέγγος από την ομάδα Recytrust που έχει αναπτύξει μια εφαρμογή που κάνει έξυπνο κάθε κάδο ανακύκλωσης – οι πρώτοι έξυπνοι κάδοι ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου και με μετρήσιμο αποτέλεσμα για τους χρήστες που συνδυάζει και ένα στοιχείο παιχνιδοποίησης για κίνητρο βρίσκονται προς χρήση ήδη στο Δημαρχείο της Πλατείας Κοτζιά. Ο Δημήτρης Δρακούλης από την ομάδα Smart City Spaces ανέπτυξε μια εφαρμογή για τον έλεγχο χρήσης δημοσίου χώρου που ήδη βρίσκεται στα χέρια των Δημοτικών Αστυνομικών αλλά όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.

Η τέταρτη πιλοτική εφαρμογή από την ομάδα Thing of Me – ένα Marketplace δεδομένων- για αντικειμενικούς λόγους θα παρουσιαστεί σε ένα πιο τεχνικό ακροατήριο σε άλλη ημερομηνία.

Με τις παρουσιάσεις ολοκληρώθηκε και ο 1ος κύκλος και χρόνος λειτουργίας του Athens Digital Lab.

Μετά τις παρουσιάσεις έγινε με τον συντονισμό του Κωνσταντίνου Χαμπίδη (Chief Digital Officer του δήμου Αθηναίων) μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον ρόλο του Athens Digital Lab αλλά και το ίδιο το εγχείρημα. Στο πάνελ συμμετείχαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, η κα Αρίστη Σταθακοπούλου, από την Διεύθυνση Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο κ. Αθανάσιος Έξαρχος, President & Managing Director Greece της Nokia, ο κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, Chief Commercial Officer Business Segment του Ομίλου OTE και ο κ. Αλέξανδρος Καμπούρογλου, Executive Director του Athens Partnership.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required