Γενικός Δείκτης:836.78-0.86%
EUR/USD: 1.1284

Ένας κρητικός τεχνοβλαστός!

  • Print
Προσθήκη σχολίου

του Κώστα Τσαούση

O Σταύρος Κατέρος, Lead VR/UX Developer είναι ένα από τα νεώτερα σε ηλικία στελέχη πρώτης γραμμής της εταιρείας RamaVR (oramavr.com) που ξεκίνησε την διαδρομή της από τα σπλάχνα της ακαδημαϊκής- ερευνητικής κοινότητας της Κρήτης. Μάλιστα, όπως αναφέρει και μια ανακοίνωση του ΙΤΕ ανάμεσα σε άλλα επιτεύγματα του καταξιωμένου ερευνητικού οργανισμού που παρουσιάσθηκαν στην 6η Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας της Κίνας ήταν και «η πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Ovid VR για την εκπαίδευση χειρουργών σε εγχειρήσεις αθροπλαστικής γονάτου, προϊόν της εταιρίας τεχνοβλαστού του ΙΤΕ-ΙΠ Orama VR».

Εταιρεία τεχνοβλαστός του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ λοιπόν η Orama VR που έχει κάνει άλματα προς την διεθνή καταξίωση της. Η ίδια η εταιρεία ήταν μεταξύ των νικητών του 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Σταύρος και μέσω του Σταύρου και η OramaVR έχουν την τιμητική τους στο προσεχές Open Coffee του Ηρακλείου που διοργανώνει η ομάδα Bizrupt (http://bizrupt.gr/ ).

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σε ενημερωτικό σημείωμα για την εκδήλωση «ο Σταύρος είναι προγραμματιστής και ασχολείται με την εικονική πραγματικότητα και συγκεκριμένα με το User Experience -δηλαδή την εμπειρία του χρήστη- μέσα σε αυτήν, στην κρητικής καταγωγής startup που ακούει στο όνομα ORamaVR. Η εταιρία σκοπό έχει την εκπαίδευση ακριβείας, υψηλού επιπέδου σε χειρουργούς μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (AR/VR), δημιουργώντας την πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα VR προσομοίωσης χειρουργικών επεμβάσεων εκπαίδευσης και εξάσκησης χειρουργών. Ναι, πολύ καλά διάβασες! Ο ίδιος θα μας μιλήσει για το πώς γεννήθηκε και υλοποιήθηκε η ιδέα πίσω από την επιτυχημένη εταιρεία, το  target-group της και τα άμεσα μελλοντικά τους βήματα».
Το πρώτο Opencoffee της χρονιάς (http://opencoffeeheraklion.gr/ ) της χρονιάς θα γίνει στις 19 / 1 / 2019 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
Σε αυτό το OpenCoffee έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και η παρουσία – συμμετοχή του Δημήτρη Καλαβρού - Γουσίου, Co-Founder & General Partner | Velocity.Partners (velocitypartners.vc). Όπως διαβάζουμε σε ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών : «Τον Δημήτρη οι περισσότεροι των γνωρίζουμε από το TEDxAthens. Εκτός όμως από τον ρόλο του Curator εκεί και πριν αναλάβει δράση στο Velocity.Partners, ήταν -και συνεχίζει να είναι- co-founder στο Found.ation, το TechTalent School και το TechTalent Pool. Ο ίδιος μιλάει τακτικά για θέματα επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας, design thinking, αλλά και digital storytelling και ηγεσίας. Στο 8o Open Coffee Heraklion θα μας εκμυστηρευτεί τι δεν πρέπει να παρουσιάζουμε όταν πρόκειται να κάνουμε pitch την ιδέα μας σε κάποιο fund όπως το Velocity.Partners (ένα ελληνικό fund που αναζητά startups σε pre-seed και seed στάδιο, με σκοπό να υποστηρίξει όλους εκείνους τους γενναίους δημιουργούς τεχνολογικών εταιρειών)».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required