Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1215

Οι νικητές του City Challenge Crowdhackathon Smartcity 3

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Από τις 22 ομάδες που παρουσίασαν τις ιδέες τους στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 3ου μαραθώνιου καινοτομίας τις έξυπνες πόλεις, City Challenge Crowdhackathon Smartcity 3 – μια διοργάνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) υποστήριξη της εταιρείας τεχνολογίας και ψηφιακής καινοτομίας Crowdpolicy- διακρίθηκαν τέσσερις οι οποίες κέρδισαν χρηματικά βραβεία συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Το πρώτο βραβείο και τις 4.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα CASD for Smartcity, η οποία υλοποίησε ένα σύστημα έγκαιρης πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων.

Το δεύτερο βραβείο και τις 3.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα Design your City, η οποία υλοποίησε πλατφόρμα συμμετοχικότητας όπου δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να προτείνουν ιδέες για έργα του Δήμου, να ψηφίζουν για αυτά, να συμμετέχουν μέσω crowdfunding στην υλοποίηση αυτών και να επιβραβεύονται για την συμμετοχή τους.

unnamed_16.jpg

Το τρίτο βραβείο και τις 2.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα City Slots, δημιούργησε μία εφαρμογή parking η οποία δίνει κίνητρα για αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτών προς το καλύτερο. Προσφέρει στον χρήστη που επιθυμεί ολιγόλεπτη στάθμευση στο κέντρο της γειτονιάς και το κυκλοφοριακό χάος που προκαλούν τα διπλοπαρκαρισμένα ή παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε απολύτως κρίσιμα σημεία.

unnamed_5.png

To τέταρτο βραβείο και τα 1000 ευρώ κέρδισε η ομάδα Pulsar, η οποία ανέπτυξε αλγόριθμο που κάνει ανάλυση εικόνας και εντοπισμό όπλων σε δημόσιο χώρο.

unnamed_6.png

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required