Γενικός Δείκτης:850.370%
EUR/USD: 1.1236

Οι νικητές του φοιτητικού διαγωνισμού του JA Start Up 2019

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Κώστας Τσαούσης

Η εταιρεία (έχει πλέον συγκροτηθεί) που ανέλαβε να προχωρήσει την έρευνα και να υλοποιήσει την φιλόδοξη ιδέα για την εναλλακτική παραγωγή πρωτεϊνης μέσω άλγης συνδέεται στενά με τον Βασίλη Στενό, έναν 30αρη υποψήφιο διδάκτορα του ΕΜΠ (στο πλαίσιο της Ερευνητικής Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ESU) υπό τον αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Κωνσταντίνο Αραβώση). Μάλιστα, η SolMeYea του Βασίλη Στενού ήταν και ο νικητής του GREENTECH CHALLENGE #2 (του 2ου κατά σειρά διαγωνισμού καινοτομικών ιδεών του ΕΜΠ με πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον καθηγητή Αραβώση.

Η πρωτιά του Βασίλη Στενού (απόφοιτος μεταπυχιακού του Columbia στο Enviromental Engineer) στην ενότητα Καινοτομική Ιδέα του πράσινου διαγωνισμού του ΕΜΠ είχε να κάνει με την «συμβολή στην επίλυση του διατροφικού προβλήματος λόγω του υπερπληθυσμού βασιζόμενο στην παραγωγή πρωτεϊνης μέσω οργανικής μετατροπής CO2». Η Solmeya στην τωρινή της μορφή διεκδίκησε και πέτυχε να πάρει την πρωτιά και στον στον 5ο Πανελλαδικό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2019» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Στο μικρό της σημείωμα για τις απαραίτητες συστάσεις γράφεται: «Σκοπός είναι η εξασφάλιση πρωτεΐνης και τροφής για τον άνθρωπο μέσα από την παραγωγή πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων διατροφής για τα ζώα, τα οποία στη συνέχεια καταναλώνει ο άνθρωπος - Καϊμακάμης Γιάννης, Στενός Βασίλης, Στενού Γεωργιάννα / Από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το ΕΜΠ».

Screenshot_1-2-446x361.png

H Solmeya πήρε επίσης το εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα γίνει στις 24-26 Ιουνίου στο Οσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας αλλά και για την απευθείας συμμετοχή της στον 2ο γύρο του επόμενου διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας (10ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds). Σε αυτό το στάδιο του διαγωνισμού της Εθνικής θα ακολουθήσει την Solmeya άλλη μία ομάδα από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό (επιλογής της Εθνικής Τράπεζας).

Για την ιστορία, το δεύτερο βραβείο πήγε στην ομάδα Sign Me Up και το τρίτο στο stoferno.gr. Τιμητικές διακρίσεις ( σε ειδικούς τομείς όπως ο κοινωνικός αντίκτυπος, η καινοτομία κλπ) δόθηκαν στις ομάδες: InnoCity , Sign Me Up και Aqua Sil.Ca.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required