Γενικός Δείκτης:698.742.6%
EUR/USD: 1.17

Άλις Ουώλτον: Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου μετά το θάνατο της Μπετανκούρ

  • ( UPD -23/09/2017 10:57 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο κληρονόμος της Walmart, Άλις Ουώλτον είναι και πάλι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Με το θάνατο της γαλλικής κληρονόμου του καλλυντικού γίγαντα L'Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ, η Ουώλτον έχει πάει από τη δεύτερη θέση στην πρώτη, κι είναι πλέον η πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη.

Έστω... προσωρινά μέχρι να μεταβιβαστεί η περιουσία της Μπετανκούρ στην θυγατέρα και κληρονόμο της, Φρανσουάζ. Μία περιουσία που υπολογίζεται στα 42,3 δισ δολ. 

Η Ουώλτον, μέλος μίας εκ των πλουσιότερων οικογενειών στον κόσμο, διαθέτει περιουσία που εκτιμάται στα 38,4 δισ δολ. σύμφωνα με το Business Insider, 

Πριν από το θάνατό της η Λιλιάν Μπετανκούρ ήταν 15η στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και η Ουώλτον στην 19η θέση. 

Η Άλις, μαζί με τους μεγαλύτερους αδελφούς Τζιμ και Ρομπ, που επίσης κέρδισαν μια επίζηλη θέση στον κατάλογο που δημιουργήθηκε από την Wealth-X, μια εταιρεία που διενεργεί έρευνες για τα πρόσωπα που είναι οικονομικές υπερδυνάμεις, έχουν συνολική καθαρή αξία 101,5 δισ. Δολ., χάρη κυρίως στο μερίδιό τους στον γίγαντα των λιανικών πωλήσεων, Walmart.

Αντίθετα με τους αδελφούς της, η 66χρονη Ουώλτον δεν ανέλαβε ποτέ ενεργό ρόλο στη λειτουργία της αυτοκρατορίας του λιανικού εμπορίου, που ξεκίνησε ο πατέρας της το 1962, αν και κατάφερε η επιστροφή της να την κάνει στόχο για μια μερίδα εργαζομένων της Walmart, οι οποίοι θεωρούν τον πολυτελή τρόπο ζωής της ως “αναίσθητο” και “αδιάφορο” για τις χαμηλές αμοιβές των υπαλλήλων της μεγάλης αλυσίδας λιανικής.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required