Γενικός Δείκτης:689.96-1.26%
EUR/USD: 1.17

Ross Norman: Ο CEO που πουλά χρυσό και πληρώνεται σε bitcoin

  • ( UPD -27/09/2017 09:03 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Sharps Pixley, η λονδρέζικη εταιρεία που ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα από τον William Sharp και ειδικεύεται στην εμπορία χρυσού, θα επιτρέπει εφεξής στους πελάτες της να πληρώνουν για τον χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα που αγοράζουν, με την καταβολή bitcoin, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Η Sharps Pixley, που μόλις πέρυσι άνοιξε το πρώτο showroom της Βρετανίας όπου κατασκευάζονται χρυσά νομίσματα και ράβδοι χρυσού, τα οποία και διαθέτει σε ιδιώτες επενδυτές στην ακριβή περιοχή του Λονδίνου, το Μέιφερ, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει την υπηρεσία αυτή μέσω της BitPay.

sharps

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος και ιδοκτήτης της Sharps Pixley, Ross Norman «πολλοί επενδυτές που επενδύουν σε Bitcoin θα καλοδέχονταν την επιλογή του να διατηρούν την αξία των χρημάτων τους σε ένα παραδοσιακά ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο όπως ο χρυσός και να μπορούν να το μετατρέπουν με έναν απλό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Αυτός ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός σε αυτούς».

Ως γνωστό, αυτή τη στιγμή, το Bitcoin είναι το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο και επιτρέπει στους κατόχους να μεταφέρουν αξία καθώς και να πληρώνουν προϊόντα και υπηρεσίες εκτός του παραδοσιακού χρηματοοικονομικού συστήματος.

Η αξία του σε δολάρια έχει υπερτριπλασιαστεί φέτος, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι παραμένει εξαιρετικά ευμετάβλητο.

Αυτό τον μήνα οι τιμές υποχώρησαν από τα σχεδόν 5.000 δολάρια σε κάτω από 3.000 δολάρια, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του CEO της JPMorgan, Jamie Dimon, που το αποκάλεσε «απάτη». Μεγάλο δε, ήταν το πλήγμα από την απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Ολα αυτά πάντως δεν φαίνεται να πτόησαν τον Ross Norman που με αυτή τους την κίνηση καινοτομεί και μάλιστα σε έναν από τους πιο παραδοσιακούς τομείς, όπως είναι η εμπορία χρυσού.

Ο Ross Norman χαρακτηρίζεται ως βετεράνος στην αγορά χρυσού, καθώς έχει ασχοληθεί από 30ετίας ως trader σε οίκους όπως η Rothschilds και η Credit Suisse. Όπως λέει ο ίδιος, έχει «μια περίεργη σχέση με τον χρυσό».

«Είναι σαν να έχω έναν μεγαλύτερο αδελφό, με τον οποίο κάθομαι για ποτό και σκέφτομαι "αν δεν ήταν αδελφός μου, θα ήταν σίγουρα φίλος μου"».
Η σχέση του με το πολύτιμο μέταλλο ξεκίνησε από έναν Ιταλό θείο του, που είχε χαθεί στη Ρωσία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και πέθαινε από την πείνα. Ο στρατιώτης δεν είχε τίποτα άλλο στην κατοχή του εκτός από ένα χρυσό σταυρό, τον οποίο πούλησε και με τα λεφτά που πήρε κατάφερε να σώσει τη ζωή του.

Πίσω στον 18ο αιώνα, και συγκεκριμένα από το 1778, η Sharps Pixley ασχολιόταν με την εμπορία διαμαντιών, ωστόσο μεταπήδησε στον χρυσό γύρω στα μέσα του 18ου αιώνα, αλλά στις αρχές του 20ου σταμάτησε να λειτουργεί. Ο Norman αγόρασε την επωνυμία το 1998 και το 2013 η εταρεία εξαγοράστηκε από τη γερμανική Degussa.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπει μέσα και να αγοράσει όσο χρυσό και ασήμι θέλει – και μπορεί.

Οι πελάτες μπορούν να πάρουν τις αγορές τους και να φύγουν ή να τις τοποθετήσουν σε μια θυρίδα που αποθηκεύει χρυσό αξίας έως και 500.000 στερλινών με τίμημα 250 στερλινών τον χρόνο.

sharpsa

 

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required