Γενικός Δείκτης:761.911.26%
EUR/USD: 1.17

Clausen: Ο CEO που με μια στροφή προς τη νεολαία απογείωσε την Bang&Olufsen

  • ( UPD -13/01/2018 09:21 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

της Χριστίνας Ρωμηού

Ο Henrik Clausen ανέλαβε τα ηνία της Bang & Olufsen ως πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος από τον Ιούλιο του 2016 και εκείνες τις μέρες το προσωπικό της δανέζικης εταιρείας κατασκευής προϊόντων ήχου και εικόνας περίμενε όλο προσδοκία το νέο της αφεντικό που έμελλε να φέρει την... άνοιξη στα νούμερα και τις επιδόσεις του ομίλου.

Ο 52χρονος τότε Clausen είχε θητεύσει ως επικεφαλής της Cybercity, που πωλούσε συνδέσεις στο Ιντερνετ, την οποία εξαγόρασε το 2005 έναντι 1,38 δισ.. κορώνες. η Telenor, μια από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες κινητής στον κόσμο. Ο Clausen έγινε δ/ντής των δραστηριοτήτων της Τelenor στη Δανία, σε μια εποχή που οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών περνούσαν μια πραγματική οικονομική δοκιμασία. Ο φιλόδοξος Clausen είχε να αντιμετωπίσει ισχυρούς ανταγωνιστές όπως η TDC και τελικά κατάφερε να εξαγοράσει την εταιρεία κινητής Bibob.

Το 2010 μετακόμισε στη Μαλαισία ως εκτελεστικός δ/ντής της εταιρείας κινητής της Telenor, Digi, η οποία κατά τη διάρκεια των ημερών του, μπήκε στη λίστα του Forbes με τις 50 μεγαλύτερες εταιρείες της Ασίας. Το 2014 ανέλαβε ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής στρατηγικής και του ψηφιακού τμήματος στα κεντρικά της Telenor στο Οσλο.

Επόμενος σταθμός του η B&O την οποία κλήθηκε σχεδόν να... ξαναφτιάξει από την αρχή, προσελκύοντας ξανά στα ακριβά προϊόντα της πελάτες με αγοραστική δύναμη.

bo1

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Strand Consult, John Stran, «ο Clausen (σσ. ο οποίος σημειωτέον έχει κάνει σπουδές μηχανικού) είναι σαν το Volvo 240: σταθερός και αξιόπιστος. Κάνει αυτό που επιθυμούν μέτοχοι και εταιρεία, κάνοντας καλή διαχείριση των κοστών και προσαρμογή στις εξελίξεις της αγοράς»

Και πράγματι οι τελευταίες επιδόσεις της εταιρείας φαίνεται να τον δικαιώνουν: η μετοχή της B&O κινήθηκε την Πέμπτη σε υψηλά 10ετίας με άνοδο 18%, έπειτα από την ανακοίνωση εκ μέρους της εταιρείας premium προϊόντων ήχου πωλήσεων κατά το β' τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Μάλιστα αναβάθμισε και τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα στο σύνολο της χρήσης λόγω της υψηλής ζήτησης σε ακουστικά και φορητά ηχεία.

Τα B&O Play, μία μπράντα ακουστικών και φορητών ηχείων για νέους ηλικιακά πελάτες, έχουν ενισχύσει την ανάπτυξη, καθώς η ζήτηση πλέον στρέφεται πέραν των παραδοσιακών μεγάλων στερεοφωνικών συστημάτων ήχου. Τα έσοδα του τμήματος εκτινάχθηκαν 30% στο τρίμηνο. Ο διευθύνων σύμβουλος Henrik Clausen έχει προβλέψει ότι πιθανότατα το συγκεκριμένο τμήμα θα εξελιχθεί στο μεγαλύτερο της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι και ακριβώς έναν χρόνο πριν, η μετοχή είχε κάνει άλμα σε υψηλά 9 ετών, μετά την ανακοίνωση των πωλήσεων, οι οποίες εκτινάχθηκαν χάρη σε μια νέα σειρά τηλεοράσεων, των BeoVision 14. Το μεγαλύτερο φουλ έξτρα μοντέλο κοστίζει 11.500 δολάρια, ενώ η BeoVision Avant, μια από τις ακριβότερες τηλεοράσεις της εταιρείας, κοστίζει πάνω από τα διπλά. Γεγονός που είχε αποδείξει τότε ότι το στοίχημα της επιστροφής στα καταστήματα των αγοραστών με υψηλά βαλάντια, είχε κερδηθεί.

beo9

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required