Γενικός Δείκτης:778.420.64%

Campos Neto: Στον... παππού του η απάντηση για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο κεντρικός τραπεζίτης της Βραζιλίας

  • ( UPD -12/02/2019 12:02 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο άνδρας που βοήθησε να ιδρυθεί η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας δεν έζησε αρκετά για να δει τον εγγονό του να αναλαμβάνει την ηγεσία της ως ο επόμενος πρόεδρος, ωστόσο η κληρονομιά του φαίνεται ότι επέζησε.

Ενώ ο Roberto Campos Neto, του οποίου η έγκριση από τη Γερουσία για την ηγετική θέση αναμένεται αργότερα αυτό το μήνα, δεν έχει καταστήσει σαφές πού θα μπορούσε να κατευθύνει τη νομισματική πολιτική στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, παρ' όλα αυτά υπάρχουν ενδείξεις αν δει κανείς τι έκανε ο παππούς και συνονόματός του, Roberto Campos.

robero.jpeg

O Roberto Netos

"Ο Campos Neto ήταν πολύ κοντά στον παππού του, ο οποίος ήταν ο βασικός του μέντορας", δήλωσε ο Alexandre Aoude, φίλος του υποψήφιου, ο οποίος παλαιότερα ήταν επικεφαλής στη μονάδα της Βραζιλίας της Deutsche Bank AG.

Ο παππούς, ένας αμφιλεγόμενος οικονομολόγος, διπλωμάτης, συγγραφέας και πολιτικός που απολάμβανε να στολίζει τη συνομιλία του με ευφυολογήματα, βοήθησε τον οικονομικό φιλελευθερισμό της Βραζιλίας στη δεκαετία του 1950 και του 1960 και ήταν ο υπουργός σχεδιασμού της Βραζιλίας ο οποίος υπέγραψε το διάταγμα που δημιούργησε την κεντρική τράπεζα της χώρας το 1964.

Ο εγγονός, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη για αυτή την ιστορία, είναι μέχρι στιγμής επιφυλακτικός στο να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του για την πολιτική που θα ακολουθήσει. Αλλά το υπόβαθρο του στο trading- ο 49χρονος Campos Neto ήταν γενικός διευθυντής του θησαυροφυλακίου για την Αμερική στη Banco Santander SA, όπου εργάστηκε για 16 χρόνια - χωρίς αμφιβολία δείχνει ότι καταλαβαίνει τη γλώσσα των αγορών.

«Οπουδήποτε πήγε, έκανε χρήματα», δήλωσε ο Aoude, που είναι ιδρυτικός συνεργάτης της επενδυτικής εταιρείας Vectis Partners στο Σάο Πάολο. "Ως trader και επικεφαλής των διαχειριστικών υπηρεσιών των τραπεζών και των ταμείων, έχει πάρει τις σωστές αποφάσεις τις περισσότερες φορές".

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required