Logo
Print this page

Η γυναίκα που τα έβαλε με Google και Amazon έχει μερικές συμβουλές για τις μελλοντικές ηγέτιδες

Προσθήκη σχολίου

Είναι ασφαλές να πούμε ότι η επικεφαλής της Αντιμονοπωλιακής Αρχής της ΕΕ, Margrethe Vestager, δεν φοβάται τις προκλήσεις.

Από τότε που ανέλαβε τη θέση το 2014, έχει αντιμετωπίσει Google, Apple, Facebook και τους ομοίους τους - διεξάγοντας έρευνες και επιβάλλοντας πρόστιμα εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ευρώ σε ορισμένες εταιρείες.

Ως επικεφαλής της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Vestager έχει μάθει μερικά πράγματα κατά την ενασχόλησή της με την πολιτική - και έχει κάποιες βασικές συμβουλές για κάθε γυναίκα που έχει φιλοδοξίες να αναλάβει ηγετικό ρόλο, όπως τον δικό της.

"Νομίζω ότι μερικές φορές είναι καλή ιδέα να ξεχνάς πως σε βλέπουν οι άλλοι και να προχωράς προσπαθώντας να κάνεις πράγματα", δήλωσε η Vestager στο CNBC.

105803920-1553081091911gettyimages-1001068372.jpeg

Σε οποιοδήποτε σενάριο που μπορεί να οδηγήσει σε κρίση από άλλους, το "χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί" είναι ότι μπορεί να γελοιοποιηθείς, εξήγησε ο Vestager ή η υπερηφάνειά σου μπορεί να πληγεί ή μπορεί να υποστείς μια απόρριψη.

Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, "θα ζήσεις και θα είσαι σοφότερος", πρόσθεσε. "Και αυτό νομίζω, για μένα, είναι ένας από τους τρόπους με τον οποίο έχω κερδίσει την εμπειρία μου".

"Έτσι, πολύ συχνά το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί δεν είναι πολύ κακό τελικά. Συνεχίστε λοιπόν να προσπαθείτε".

Άλλες πτυχές που δεν πρέπει να θεωρηθούν ως εμπόδιο είναι το φύλο ή η ηλικία, σύμφωνα με την ίδια.

"Να γνωρίζετε ότι είστε γυναίκα, γιατί αυτό είναι ένα σπουδαίο πράγμα. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να είστε σαν άνδρας για να αναζητήσετε ηγετικές θέσεις ή να θέλετε να κρατάτε την εξουσία για να βοηθήσετε άλλους ανθρώπους", δήλωσε η Vestager.

Σκεπτόμενη τα επιτεύγματα που κατάφερε όταν ήταν νεώτερη, η Επίτροπος εξήγησε ότι αυτό που μπορεί να την βοήθησε να ωριμάσει και επομένως να ευδοκιμήσει ήταν η απόφασή της να μην αγχώνεται για την ηλικία της όταν επιδιώκει κάτι.
"Ένα από τα πράγματα που με εκπλήσσει τώρα που είμαι 50 ετών, είναι αυτά που έκανα όταν ήμουν στα 20 κάτι μου. Δεν συνειδητοποιούσα ότι ήμουν πολύ νέα".

Και αυτή η στάση βοήθησε τη Vestager μπει στον κόσμο της εργασίας. Στην πραγματικότητα, αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Vestager εισήλθε ταχέως στην πολιτική σφαίρα της Δανίας, έχοντας εργαστεί στο υπουργείο Οικονομικών και στον Οργανισμό Οικονομικής Διαχείρισης και Διοικητικών Υποθέσεων - και στις δύο θέσεις πριν φτάσει τα 30.

Η Vestager κατείχε τη θέση της υπεύθυνης οικονομικών υποθέσεων της Δανίας και της υπουργού Εσωτερικών, καθώς ήταν ο πολιτικός ηγέτης του Δανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος από το 2007 έως το 2014.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required
Copyright © 2013 - 2014 newmoney.gr | developed by cloudevo
ΑΤΗΕΧ Data: powered by InBroker