Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1166

Απορρίφθηκε η είσοδός του στις ΗΠΑ 8 φορές και ο CEO της Zoom είναι τώρα δισεκατομμυριούχος

  • ( UPD -20/04/2019 09:24 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ακούγοντας μια ομιλία του ιδρυτή της Microsoft Corp., Bill Gates, για το διαδίκτυο πριν από τρεις δεκαετίες, ο Eric Yuan αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει μέρος της «έκρηξης» της Silicon Valley.

Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας που γεννήθηκε στην Κίνα, βρήκε εμπόδια μπροστά του. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνήθηκε την αίτησή του για βίζα - οκτώ φορές.

Μετά από δύο χρόνια απόρριψης, ο Yuan κατάφερε τελικά να φτάσει στις ΗΠΑ και είναι πλέον ο κύριος μέτοχος της εταιρείας υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης Zoom Video Communications Inc., η οποία συγκέντρωσε 751 εκατομμύρια δολάρια στην αρχική δημόσια προσφορά της την Τετάρτη.

Ο Yuan, 49 ετών, και η οικογένειά του, πούλησαν μετοχές αξίας 57 εκατομμυρίων δολαρίων, με βάση τα $36 ανά μετοχή από την IPO της Zoom. Οι μετοχές της εταιρείας ενισχύθηκαν στα 62,71 δολ. αφού άρχισαν να διαπραγματεύονται στο χρηματοστήριο Nasdaq Global Select Market της Νέας Υόρκης, αποτιμώντας το μερίδιο του Yuan και της οικογένειάς του στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires.

Ο Yuan, διευθύνων σύμβουλος της Zoom, συμπεριλαμβάνεται μαζί με τον Sergey Brin της Alphabet Inc., τον Jensen Huang της Nvidia και τον Elon Musk της Tesla Inc., στους μετανάστες που έγιναν δισεκατομμυριούχοι αφού βοήθησαν στη δημιουργία εταιριών της Silicon Valley. Οι ΗΠΑ είναι η ευνοούμενη χώρα για περισσότερα από τρία τέταρτα πλούσιων Κινέζων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών Hurun.

Η παγκόσμια αγορά τηλεδιάσκεψης αναμένεται να επεκταθεί σχεδόν 8% ετησίως έως το 2026, σύμφωνα με την Τransparency Market Research, καθώς όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται από το σπίτι. Η Zoom ανακοίνωσε καθαρό εισόδημα ύψους 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων για συνολικά έσοδα ύψους 331 εκατομμυρίων δολαρίων για το έτος που έληξε τον Ιανουάριο και σήμερα αξίζει εννέα φορές την αποτίμηση αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που εξασφάλισε μετά από μια χρηματοδότηση πριν από δύο χρόνια.

Πριν ξεκινήσει τη Zoom το 2011, ο Yuan ήταν junior υπάλληλος στην WebEx Communications, μια εταιρεία ηλεκτρονικών διασκέψεων, και στη συνέχεια εργάστηκε στην Cisco Systems Inc. αφού απέκτησε την εταιρεία για 3,2 δισ. δολάρια στις αρχές του 2007.

Ο Yuan εμπνεύστηκε την ιδέα για τη Zoom – η οποία έχει τώρα στο πελατολόγιό της τις Uber Technologies Inc. και Wells Fargo & Co. - μετά από επανειλημμένα ταξίδια 10 ωρών για να δει τη φίλη του ενώ ήταν φοιτητές.

«Η ονειροπόληση μου ήταν κάποια μέρα, να μπορώ να έχω μια έξυπνη συσκευή και με ένα μόνο κλικ να μπορώ να μιλήσω, να δω τον οποιονδήποτε», δήλωσε ο Yuan σε συνέντευξή του τον Ιούλιο στην εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων των ΗΠΑ GGV Capital. «Και κάθε μέρα σκεφτόμουν αυτό».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required