Γενικός Δείκτης:853.320.7%
EUR/USD: 1.1196

Καταρρέει η αυτοκρατορία εστιατορίων του Jamie Oliver

  • ( UPD -22/05/2019 07:34 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε καθεστώς διαχείρισης μπαίνει η αυτοκρατορία εστιατορίων του Jamie Oliver, θέτοντας σε κίνδυνο περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία, η οποία περιλαμβάνει 23 ιταλικά καταστήματα του Jamie, καθώς και τα εστιατόρια Fifteen και Barbecoa στο Λονδίνο και το Diner του Jamie στο αεροδρόμιο Gatwick, δήλωσε ότι η KPMG θα διοριστεί ως ειδικός διαχειριστής.

Ο Oliver δήλωσε: "Είμαι βαθιά λυπημένος από αυτό το αποτέλεσμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους προμηθευτές μας που έχουν βάλει την καρδιές και την ψυχή τους στην επιχείρηση για πάνω από μια δεκαετία. Εκτιμώ το πόσο δύσκολο είναι αυτό για όλους τους μπλεκόμενους.

"Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους πελάτες που μας υποστήριζαν την τελευταία δεκαετία, ήταν πραγματικά χαρά που σας εξυπηρετούσαμε".

 

 

"Ξεκινήσαμε το Ιταλικό του Jamie το 2008 με σκοπό να διαταράξουμε θετικά τη γαστρονομία στη μεσαία αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, με εξαιρετική αξία και πολύ υψηλής ποιότητας συστατικά, τα καλύτερα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων και μια εκπληκτική ομάδα που μοιράστηκε το πάθος μου για εξαιρετικό φαγητό και υπηρεσίες. Και κάναμε ακριβώς αυτό", είπε ο διάσημος σεφ.

Η ειδική διαχείριση θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος της αυτοκρατορίας εστιατορίων του Oliver, η οποία ξεκίνησε με το άνοιγμα του Fifteen στο Λονδίνο το 2002.

Τα περισσότερα από 25 Ιταλικά του Jamie ανά τον κόσμο και το Fifteen στην Κορνουάλη, τα οποία διευθύνονται από franchisees, δεν θα επηρεάστούν από τη διαχείριση.

Ο όμιλος είχε επιδιώξει να βρει αγοραστές τους τελευταίους μήνες, αφού ο Όλιβερ αποφάσισε να πουλήσει εν μέσω έντονου ανταγωνισμού, τις αλυσίδες της πρόχειρης κουζίνας, όπως είναι τα καταστήματα Carluccio, Byron Burger και Gourmet Burger Kitchen.

Το καθεστώς ειδικής διαχείρησης έρχεται καθώς πέρσι ο διάσημος σεφ υποχρεώθηκε να κλείσει δώδεκα εστιατόρια και να απολύσει 600 εργαζόμενους. Η χρεοκοπία αποφεύχθηκε καθώς έβαλε ο ίδιος προσωπικό κεφάλαιο 13 εκατομμυρίων λιρών.

Η επιχείρηση του Oliver στα media, η οποία περιλαμβάνει τα βιβλία μαγειρικής και τηλεοπτικές εκπομπές του, συνεχίζει να ευδοκιμεί, σύμφωνα με τους λογαριασμούς που δημοσιεύθηκαν πέρυσι, αλλά η εταιρεία αδειοδότησης, στην οποία κατέχει πάνω από το μισό μερίδιο σε συνεργασία με άλλους επενδυτές και περιλαμβάνει μαγειρικό εξοπλισμό και είδη σπιτιού επίσης βλπέπει τα κέρδη της να μειώνονται.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required