Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.122

Εξαλλος με το bitcoin ο Roubini: Δεν είναι νόμισμα είναι "πυραμίδα", υποστηρίζει

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Σκληρή επίθεση κατά του bitcoin εξαπολύει ο οικονομολόγος Nouriel Roubini, γνωστός για τις απαισιόδοξες προβλέψεις του για την οικονομία και τις διεθνείς αγορές. Όπως υποστηρίζει το ψηφιακό νόμισμα που βγήκε στο προσκήνιο τον περασμένο Απρίλιο και χρηισιμοποιείται για on line αγορές προϊόντων και υπηρεσιών,  δεν είναι τίποτα άλλο από “πυραμίδα”  και το χαρακτηρίζει όχημα για  εγκληματικές πρακτικές.  

“Το bitcoin δεν είναι νόμισμα”, είπε. “Είναι πυραμίδα και όχημα για εγκληματικές πρακτικές. Και δεν είναι ούτε καν ασφαλές αν θυμηθούμε την επίθεση που του έκαναν χάκερς”.

Η τιμή του εκτινάχθηκε στα 1.000 δολάρια τον προηγούμενο Νοέμβριο. Έκτοτε οι κινήσεις των ρυθμιστικών αρχών στην Κίνα, αλλά και η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου MtGox άλλαξαν την εικόνα. Ακόμη πάντως, υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές του ψηφιακού νομίσματος μεταξύ των οποίων ο Richard Branson και οι αδελφοί Winklevoss.

Αντίθετα, ο Roubini υποστηρίζει ότι δεν είναι  νόμισμα ή μέσο πληρωμής ή μέσο αποταμίευσης, γιατί μετακξύ των άλλων υπόκειται σε μεγάλες διακυμάνσεις και σημαντική μεταβλητότητα στην τιμή του. Πράγμα αληθές αφού από τον περασμένο Νοέμβριο έχει χάσει το 50% της αξίας του. Όπως λέει χαρακτηριστικά, “η μεταβλητότητα της τιμής του bitcoin εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο για την αγορά”.

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required