Γενικός Δείκτης:724.78-0.09%
EUR/USD: 1.1353

Κτηματολόγιο, δασικοί χάρτες, περιβαλλοντική νομοθεσία στο νέο Μνημόνιο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Μαριάννας Τζάννε

Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία του κτηματολογίου που προβλέπει την συγχώνευση των κτηματολογικών γραφείων με τα 398 υποθηκοφυλακεία της χώρας και την δημιουργία ενός νέου ενιαίου κρατικού φορέα.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της συμφωνίας με τους θεσμούς, η ΕΚΧΑ θα ακολουθήσει το σχέδιο που έχει προκρίνει η Παγκόσμια Τράπεζα που αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο της εταιρείας. Το Κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής θα πρέπει να εγκρίνει το νέο πλαίσιο και τον οδικό χάρτη για τα κτηματολογικά γραφεία, που εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει επαρκή οικονομική και διοικητική αυτονομία στο νέο οργανισμό. Σφικτό είναι το χρονοδιάγραμμα και για τους δασικούς χάρτες.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο προβλέπεται να εγκριθούν οι δασικές χάρτες που δεν έχουν αντιρρήσεις ενώ για εκείνους που έχουν, το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2018. Σε ότι αφορά τους δασικούς χάρτες, στο υπόλοιπο της χώρας η ανάρτηση προβλέπεται έως τον Ιούλιο του 2017, χρονοδιάγραμμα εξαιρετικά φιλόδοξο.

Το μνημόνιο προβλέπει επίσης κωδικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την ψηφιοποίηση των χαρτών που συνοδεύουν το θεσμικό πλαίσιο για το περιβάλλον. Οι σχετικές προτάσεις προβλέπεται να οριστικοποιηθούν από τις αρχές έως τον προσεχή Ιούλιο.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required